Burdur Halk Kütüphanesi, cezaevine 183 kitap

Burdur Halk Kütüphanesi, cezaevine 183 kitap bağışladı


BURDUR (A.A) - Burdur Halk Kütüphanesi tarafından, Burdur Açık Cezaevi Kütüphanesine 183 kitap bağışlandı.
     Kütüphaneler Haftası kapsamında Burdur Açık Cezaevinde kutlama programı düzenlendi. Programda, Burdur Halk Kütüphanesi tarafından, Burdur Açık Cezaevi Kütüphanesine 183 kitap bağışlandı.
     Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, açık cezaevi kütüphanesini geliştirerek mahkumların boş zamanlarını değerlendirmelerini ve kişisel gelişimleri konusunda bilgi sahibi olmalarını amaçladıklarını söyledi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise insanların hayatta hata yapabileceği gerçeğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.
     Mahkumların bundan sonraki hayatını düzene koyması açısından bir bakış açısına ihtiyacı olduğuna işaret eden Tanır, Hapishaneden dışarıya açılan bir pencereye ihtiyaç var. Bu pencerenin kitaplar olduğunu düşünüyoruz. Burada hapis hayatını geçirirken kendisini, ufkunu geliştirici kitapları okuması gerektiğine inanıyoruz dedi.
     Programa, cezaevi savcısı Murat Karakaya, Burdur Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, Burdur Açık Cezaevi Müdürü Yusuf Bulut ile diğer görevliler katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur Halk Kütüphanesi, cezaevine 183 kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER