Burdur OSB İmar Planı tamamlandı

Burdur OSB İmar Planı tamamlandı


BURDUR (A.A) - Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İmar Planının tamamlandığı bildirildi.
     Burdur Valiliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Nurettin Yılmaz, OSB İmar Planının tamamlandığı, planın ilgili kurumlar tarafından onaylanmasının ardından firmalarla bağlantıya geçilip tahsislere başlanabileceğini söyledi.
     OSBnin ortasından geçen dere yatağı hakkında da bilgi veren Vali Yılmaz, Bu bölgede DSİ ile çalışma yapabilmemiz için, imar planının netleşmesi gerekiyordu. O konuda DSİ ile görüştük. Özellikle derenin Burdur Gölüne ulaşımını sağlayacak bir proje hazırlayacaklar. Dere ıslah edilecek ve arazinin yapısında bir çalışma yapılmış olacak. Daha önceki kullanımlar nedeniyle arazide bazı bozukluklar vardı, onları da dere ıslahı ile toparlamış olacağızdedi.
     Projeyle ilgili kamulaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra İller Bankası ile altyapı için ihale görüşmelerine başlayacaklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     En büyüğü 60 dönüm olmak üzere 10 dönüme kadar olan arsalarımız var. Bunun içinde spor alanları, sosyal alanlar, sağlık tesisi, idari yapılar gibi yerlerimiz var. Hızlı tren projesi de ilimizde geçerken, sanayi bölgesinin alt bölümünden geçecek. O nedenle ona da yer ayırmamız gerekti.
     Toplantıya Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik de katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur OSB İmar Planı tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER