Burhaniyede 200 yıllık hamam restore edilecek

Burhaniyede 200 yıllık hamam restore edilecek


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede yaklaşık 200 yıllık olduğu tahmin edilen Pazarbaşı Hamamı, belediye tarafından restore edilecek.
     Burhaniye Belediyesinden alınan bilgiye göre, kesin tarihi bilinmeyen ancak yaklaşık 200 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Pazarbaşı Hamamı, bir aile tarafından 2009da belediyeye bağışlandı.
     Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca 29 Kasım 2012de 1. Grup anıtsal yapı olarak tescillenen taihi hamam, o günden sonra koruma altına alındı.
     Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, yakından ilgilendiği hamama ilişkin, ilgili projeleri kurulu sunduklarını belirterek, Bu hamam atalarımızdan kaldı. Biz de buraya sahip çıkmak zorundayız. Bunun için her türlü gayreti gösteriyoruz dedi.
     Akova, Burhaniye Belediyesi denetimi altında yapılacak restorasyon çalışmaları sonrasında tarihi yapıyı koruma altına alarak günümüzde de kullanılmasını sağlayacaklarını ifade ederek, İlçede şu anda Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi, tarihi Gardiyan Ali evi ve Yağcı Kültür Merkezi gibi bir çok tarihi yapıyı da restore ederek hizmete sunduk. Hamamı da yıllar sonra restore ederek, aslına uygun hizmet vermesini sağlayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Burhaniyede 200 yıllık hamam restore edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER