Burhaniyeden kısa kısa

Burhaniyeden kısa kısa -İlçede doğal gaz kullanımı konusunda girişimlerde bulunulduğu bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede doğal gaz kullanımı konusunda girişimlerde bulunulduğu bildirildi.
     Burhaniye ve Körfez Belediyeler Birliği Başkanı Fikret Akova, yaptığı açıklamada, kış nüfusu yaklaşık 228 bin 500 olan, yaz nüfusu ise 2 milyona yaklaşan Edremit Körfezi halkının doğal gazla ısınmak istediğini, bu konuda kendilerine yoğun başvuru geldiğini söyledi.
     Körfez Belediyeler Birliği olarak Edremit Körfezine doğal gaz getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna başvurduklarını belirten Akova, kendilerine Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım AŞ ile irtibata geçilmesi gerektiği yönünde bilgi verildiğini anlattı.
     Bunun üzerine Burhaniye başta olmak üzere Edremit Körfezindeki yerleşim yerlerine doğal gaz hattı döşenmesi için bu kez söz konusu firmaya başvuruda bulunduklarını dile getiren Akova, şunları kaydetti:
     Bu şirketten henüz olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmedi. Biz ilgili yerlere başvurumuzu yaptık. İlçemizin daha temiz bir havayı soluması için bizler de doğal gazın bir an önce gelmesini istiyoruz. İlgili kurumun bize vereceği cevabı bekliyoruz.
    
     -Üst geçidin asansörlerinin kırıldığı iddiası-
    
     Bahçelievler Mahallesinde, vatandaşların E-87 karayolundan rahatça karşıya geçmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan üst geçidin engelliler için yaptırılan asansörlerinin, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kırıldığı ileri sürüldü.
     Fikret Akova, vatandaşlara hizmet olması amacıyla yaptırılan üst geçidin asansörlerinin sürekli kendini bilmezler tarafından parçalandığını, bunun önüne geçemediklerini söyledi.
     Özellikle engellilerin bu tür olaylardan olumsuz etkilendiğini ifade eden Akova, saldırıyı yapanların bunu bilmesi gerektiğini kaydetti.
    
     -Sivrisinekle mücadele-
    
     Burhaniye Belediyesi, yaz aylarının rahat geçmesi amacıyla haşerelere yönelik ilaçla mücadeleyi sürdürüyor.
     İnsan sağlığını tehdit eden ve yaşam ve kalitesini düşüren haşerelere karşı yılın 12 ayında, doğaya ve faydalı canlılara zarar vermeden müdahale eden Burhaniye Belediyesi ekipleri, ilçedeki rögarları ilaçlıyor.
     Belediye veterineri Avni Korkmaz, Aslında en önemli mücadele fiziksel mücadeledir. Bu da bataklıkların kurutulması ve çevre düzenlemesiyle olur. Kimyasal müdahale en son düşünülmelidir dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Burhaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER