Burhaniye Belediyesinin mayıs ayı meclis toplantısı

Burhaniye Belediyesinin mayıs ayı meclis toplantısı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı, Belediye Başkanı Fikret Akovanın başkanlığında gerçekleştirildi.
     Gündeminde 17 madde, 8 önerinin bulunduğu ve 13 meclis üyesinin katılımıyla yapılan toplantıda, 16 madde ve 8 öneri, oy birliğiyle kabul edildi, 19 adet imar dosyası da oy birliğiyle meclis tarafından onaylandı. Toplantıda, hastane yerinin Sağlık Bakanlığına de devri görüşüldü.
     Belediye Başkanı Akova, hastane için askı süresinin 16 Mayısta sona ereceğini belirterek, konunun yakın takipçisi olmak için belediye başkanlığına yetki verilmesini istedi.
     "17 Mayısta hastanenin tapusu konusunda gidip, görüşüp ve bağışçılar adına koşullar eğer oluşmuş ise bunu vermeliyiz" diyen Akova, bu işin gerçekleşmesini çok arzu ettiklerini söyledi.
     Akova, şöyle konuştu:
     "Onun için karar aldık, askı süresinden sonra da hemen bu kararın uygulanması için ayın 17si itibariyle harekete geçeceğimizi bilmenizi isteriz. Hastane konusunda 220 kişi civarında bağışçı var ve bağışçılarında bazı şartları var. Burhaniye Belediyesine bu anlamda hem bağışlarının gerçekleşmesi hem de kendi adlarına bu işin takipçiliği anlamında bir rol vermişler. Biz de Burhaniye Belediyesi olarak bu rolün gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 3 yıldan beri hastane yerinin plan çalışmaları hakkında çaba sarf ediyoruz. Yeni bir oluşum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/25000lik planlar iptal edildi. Biz bu işin takipçisi olduk ve hazırladığımız kendi planlarımızı kabul ettirdik. Bundan sonra bağışçıların da istekleri doğrultusunda tapunun Sağlık Bakanlığına devrini sağlamaya çalışacağız."
    
     Muhabir: Hakan Firik / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Burhaniye Belediyesinin mayıs ayı meclis toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER