Büro Memurları Sendikası Rize Şube Başkanı

Büro Memurları Sendikası Rize Şube Başkanı Çetin: Kamu görevlilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadelemiz devam etmektedir


RİZE (A.A) - Büro Memurları Sendikası Rize Şube Başkanı Zafer Yücel Çetin, kamu görevlilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadelelerinin devam ettiğini belirtti.
     Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda çalışanların kılık-kıyafet serbestliği ve başörtüsünün kamuda serbest bırakılması için 10 milyon imza kampanyasının devam ettiğini ifade etti.
     Kamu görevlilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadelelerinin devam ettiğini kaydeden Çetin, şöyle devam etti:
     Memurlara çay kaşığı ile verilen zamlar kepçe ile geri alınmaktadır. Son bir yıl içinde doğalgaza, elektriğe ve akaryakıta ortalama yüzde 30un üzerinde zam geldi. Buna rağmen kamu çalışanlarına 2013 yılı için sadece yüzde 6lık komik bir zam yapıldı. Zorunlu olarak tüketmemiz gereken her ürüne ardı ardına gelen zamlar karşısında memurun aldığı zam kartopu gibi eriyip gitti. Memura yapılacak yüzde birlik fazla zamla ülke batar edebiyatı yapanlar, çalışanlara çay kaşığıyla verdiği zammı kepçeyle geri almaktadır.
     Kamu görevlileri hakkında çıkartılan yasaların çoğu zaman çalışanların aleyhine hükümler taşıdığını iddia eden Çetin, şunları kaydetti:
     Bunun en bariz örneği kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 sayılı kararnamedir. Eşit İşe Eşit Ücret diyerek hazırlanan kararname kamu çalışanlarını hüsrana uğratmıştır. Uygulamaya koyulan kararname ile çalışanların fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri, ikramiyeleri ellerinden alınmıştır. Memurun fazla mesai ücretine göz dikenler, toplumun üst gelir grubundaki kişilere hitap eden bireysel emekliliğe ise yüzde 25 destek vermektedir. Toplumu bir bütün olarak düşünmesi gereken siyasi irade yaptığı bu zıt uygulamalarla zenginin parasına para katarken memuru ve ailelerini kendi kaderine terk etmekte gittikçe fakirleştirmektedir.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Büro Memurları Sendikası Rize Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER