Bürokratlara saldırı hazırlığındayken yakalandılar

Bürokratlara saldırı hazırlığındayken yakalandılar -Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak: Terör örgütü son dönemlerde gücünün zayıflamasından dolayı daha farklı bir eylem tarzına büründü


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda üst düzey bürokratlara yönelik saldırı hazırlığında olan teröristlere yardım ve yataklık yapan 3 kişi yakalandı.
     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, şehir merkezlerinde üst düzey bürokratlara yönelik planlanan eylemlerde kullanılmak üzere bölücü terör örgüt mensuplarına silah ve bomba nakli sağlayarak, yardım ve yataklık eden 3 kişinin yakalandığını belirterek, operasyonda 1 lav silahı, 1 savunma tipi el bombası ile 1 otomatik silahın ele geçirildiğini söyledi.
    
     -Farklı yöntemler deniyorlar
    
     Konuyla ilgili gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Toprak, güvenlik konusunda yetkili tüm birimlerin işbirliğiyle düzenlenen operasyonlar sonucunda, vatandaşlara ve güvenlik birimlerine yönelik çok önemli tehditlerin sonuçsuz bırakıldığını kaydetti.
     Toprak, bir süre önce Silvan Barajına yönelik iki ayrı yer ile Lice-Genç yolunda çok etkili patlayıcıların etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak, çalışmalar sayesinde sonbahardan şimdiye kadar bir çok eylemin sonuçsuz bırakıldığını kaydetti.
     Ellerinde silah olduğu sürece, kırsal kesimde ve kentlerde terör örgütüne yönelik her türlü etkin ve sonuçsuz bırakıcı mücadelemiz devam edecektir diyen Toprak, şöyle konuştu:
     Terör örgütü son dönemlerde gücünün zayıflamasından dolayı daha farklı bir eylem tarzına büründü. Özellikle vur kaç, patlayıcı yerleştirme, uzaktan kumandalı patlatma türü eylemlerine yöneldi. Dün Lice yakınlarında vatandaşların ve güvenlik güçlerinin kullandığı yolun altına 40 kiloluk patlayıcı yerleştirilmesi de bu eylem tarzlarını gösteriyor. Bu dikkatli etkili, önleyici özverili çalışmalar olmazsa hepimizi üzecek durumlarda olabilir. Bu nedenle de terör örgütünün de kendisi açısından zaiyat vermeden vatandaşlara ve güvenlik güçlerine ağır hasar verebilecek bir takım eylem türlerini seçtiği görülüyor. Bundan terör örgütünün kırsal gücünün zayıfladığı bu sebeple de farklı yöntemleri denediği anlaşılabilir.
     Vatandaşımızı geleceğe hazırlayacak tedbirleri de aldığımızı belirtmek istiyorum. Şüphesiz ki, terör örgütü ve yandaşları, kandan ve kanın türevlerinden beslendiği için buna yönelik istihdam ortaya koyduğunuzda insanlarımıza iş ve aş bulacak projeler devreye koyduğunuzda ibretle seyrediyoruz ki bunu engellemek için her türlü yaklaşımı gösterebiliyorlar.
     Toprak, geçtiğimiz günlerde hava değişimine giderken terör örgütü mensuplarınca kaçırılan askerle ilgili çalışmanın devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bürokratlara saldırı hazırlığındayken yakalandılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER