Bursada Uluslararası Biyogaz Üretim Çalıştayı

Bursada Uluslararası Biyogaz Üretim Çalıştayı -Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler: Özellikle Bursada bu çalıştayı yapmamızın nedeni bu enerji kaynağını daha da yaygınlaştırmak


BURSA (A.A) - Bursada, Uluslararası Biyogaz Üretim Çalıştayı düzenlendi.
     Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Güler, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, yerli enerji kaynaklarına büyük önem verilmesini gerektiğini söyledi.
     Biyogazın da önemli bir enerji kaynağı olduğunu, bu noktada hayvansal atıklar, tarımsal atıklar ve belediyelerin diğer atıkları kullanılarak bundan enerji üretildiğini anlatan Güler, Aynı zamanda doğalgazın kaynağı olan metangazı üretiliyor ve bu bakımdan bu tesisler bizim dışa bağımlılığımızı da ortadan kaldıracak. Türkiye aynı zamanda bir tarım ülkesi. Özellikle Bursada bu çalıştayı yapmamızın nedeni bu enerji kaynağını daha da yaygınlaştırmak. Bununla ilgili Türkiyenin çok büyük bir potansiyeli var. Biyogaz, aynı zamanda çevre dostu olduğu içinde karbon salımını da azaltması bakımından önemli bir kaynak dedi.
     ENVER Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Uysal ise Enerjide giderek artan talep ve dışa bağımlılığımıza karşılık dernek olarak enerji çeşitliliğinin artırılması ve yerel kaynakların değerlendirilmesini önermekteyiz. Ülkemizdeki biyo atıkların dönüştürülmesinde maalesef istenilen performansı gösteremedik diye konuştu.
     Çalıştaya, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Recep İleri, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen de katıldı.
    
     Muhabir: Semih Kır
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada Uluslararası Biyogaz Üretim Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER