Bursada 3 aydır kayıp olan kişi

Bursada 3 aydır kayıp olan kişi cinayete kurban gitmiş -İnegöl ilçesinde, yaklaşık 3 aydır kayıp olan kişinin, arkadaşı tarafından av tüfeğiyle öldürülüp, gömüldüğü belirlendi -Güvenlik güçlerine teslim olan zanlının 2 kişinin


BURSA (A.A) - İnegöl ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce bir düğüne gittiği günden bu yana haber alınamayan kişinin, arkadaşı tarafından av tüfeğiyle öldürülüp, gömüldüğü ortaya çıktı.
     Alınan bilgiye göre, 28 Ekim 2012 tarihinde bir arkadaşının düğününe giden İrfan Mentişten o tarihten bu yana haber alınamadı. Ailesinin kayıp başvurusunda bulunmasının ardından çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, Mentişin arkadaşı olduğu belirlenen ve şüphelenilen F.Tnin telefonlarını dinlenmeye aldı.
     Güvenlik güçleri, F.Tnin telefonla görüştüğü kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda, Mentişin öldürülüp gömülmüş olabileceği olasılığı üzerine ilçenin bazı bölgelerinde kazılar yaptı. Çalışmaların sürdüğü sırada F.T, İnegölde güvenlik güçlerine teslim oldu. Zanlının Mentişi öldürüp, gömdüğünü itiraf etmesi üzerine, Ortaköy ile Muratbey köyleri yakınında bulunan Hasandede Tepesindeki ağaçlık alanda kazı çalışması yapıldı. Kazıda, Mentişin cesedi bulundu.
     Zanlı, kazı yapıldığı sırada gazetecilerin Neden yaptınız- sorusuna, Nasipte ne varsa, kaşıkta o çıkar diye yanıt verdi.
     F.Tnin, bir süre önce gözaltına alınan arkadaşı M.K. ile Bursanın Kurşunlu beldesinde bıçakla 2 kişinin öldürülüp, 2 kişinin yaralandığı olayın zanlısı olduğu da belirlendi. Zanlı, incelemenin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edilecek.
     Öte yandan, cesedi bulunan Mentişin ilçede geçen yıl nisan ayında meydana gelen ve güvenlik kameralarınca görüntülenen 3 hırsızlık olayının zanlısı olarak tutuklandığı, kaybolduğu 28 Ekimden bir süre önce serbest bırakıldığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Mustafa Yılmaz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Bursada 3 aydır kayıp olan kişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER