Bursada avukata yapılan silahlı saldırı

Bursada avukata yapılan silahlı saldırı -Bursa Barosuna bağlı avukatlar, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınamak için bugün duruşmalara girmedi -Bursa Barosu Başkanı Birkan: -Eğer biz susturulursak soruyorum bizim hakkımızı, si


BURSA (A.A) - Bursa Barosuna bağlı avukatlar, üç gün önce bayan meslektaşlarına yapılan silahlı saldırıyı kınamak için bugün zorunlu müdafi gerektirmeyen duruşmalara girmedi.
     Bursa Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına konuşan Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, avukatlara yapılan haksız tutuklamaları, gözaltına almaları, tacizleri, darpları ve saldırıları kınamak amacıyla böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Birkan, özellikle meslektaşları Gülsevim Baysala üç gün önceki silahlı saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, Bir günlüğüne duruşmalara girmeme eylemi başlattık. Bizim ilk eylemimiz bu. Bundan sonra da özellikle avukatlara yapılan, bayan olmasıyla da kadına yapılan bir şiddeti içermesi nedeniyle de bu saldırılara dikkat çekmek için baro olarak bir günlüğüne duruşmalara girmiyoruz. Sadece zorunlu müdafi gerektiren duruşmalara giriliyor diye konuştu.
     Avukatların, kendini savunamayanların haklarını aradığı bir mesleğin mensupları olduğunu hatırlatan Birkan, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla avukatlar susturulursa, biz darp edilirsek, biz tehdit edilirsek soruyorum, halkımızı kim savunacak- Herkesin hakkını kim savunacak. Hakkını savunamadığı ve korktuğu için adliyeye gidemeyen, hakkını devlet nezdinde, hukuk nezdinde arayamayanlar değerli meslektaşlarımı vekil olarak tutuyor. Eğer biz susturulursak soruyorum bizim hakkımızı, sizin hakkınızı kim arayacak- Bugün saldırılara, avukatların güvenliği ve özgürlüğüne dikkat çekmek amacıyla bu eylemi yaptık. Meslektaşlarıma, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.
     Basın açıklamasının ardından Birkan ve avukatlar, cübbelerini çıkartarak alkışlarla saldırıyı protesto etti. Daha sonra avukatlar, sessizce dağıldı.
     Memleketi Erzurumdayken 1500 TLlik elektrik borcu biriken ve hakkında icra takibi başlatıldığını öğrenen Dursun T, elektrik şirketinin avukatı olan Gülsevim Baysalın Sakarya Mahallesi Ulu Cadde Bilgi İş Merkezindeki bürosuna gitmişti. Burada çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Dursun T, yanındaki silahıyla bir el ateş ederek Baysalı sağ bacağından yaralamıştı.
     Dursun T, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim olmuş, yaralı avukat ise Muradiye Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada avukata yapılan silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER