Bursada baro başkanlığı seçimleri

Bursada baro başkanlığı seçimleri -Av. Ekrem Demiröz baro başkan adaylığını açıkladı


BURSA (A.A) - Ekim ayında yapılacak Bursa Barosu başkanlık seçimlerinde Av. Ekrem Demiröz baro başkanlığına adaylığını açıkladı.
     Bursa Adliyesi önünde toplanan Demiröz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, baro başkanlığı seçimleriyle ilgili aday listesini ilan etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.
     Demokratik ülkelerdeki temsili demokrasilerin yerlerini katılımcı demokrasilere bıraktığını öne süren Demiröz, Bu gelişmeler yeniden düşünmemize yol açtı ve arkadaşlarla birlik olmamızı zorunlu kıldı. Birlikteliğimizin amacı, cumhuriyetin kazanımlarını korumak, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile yargının kurucu unsurlarından olan savunma mesleğini olması gereken yere taşımaktır dedi.
     Demiröz, baroya bağlı bazı avukatların ön seçim yaptıklarını kendi listelerini hazırladıklarını belirterek, 983 meslektaşımız ön seçmen olmak için başvuruda bulundu. Başkanlık için 6, yönetim kurulu için 86 meslektaşımız aday adayı oldu. 810 meslektaşımız oy kullandı ve kendi listesini hazırladı. Birlikte attığımız bu adımın Bursa Barosunda yeni bir dönem başlatacağı açıktır.
     Ön seçimlerin başarılı geçtiğini ifade eden Demiröz, tüm güçleriyle ekim ayında yapılacak genel kurula hazırlandıklarını sözlerine ekledi.
     Demirözün Yönetim Kurulu Adayları listesinde Kerem Şener, Atila Atik, Cemile Akarsu, Neslihan Aktosun, Serap Demir, Onur Yavuz, Mefharet Öztürk, Hulusi Tığlıoğlu, İsmail Metin, Ünal Rubacı yer alıyor.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada baro başkanlığı seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER