Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, Kuzguncuklu Fazilet, Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler, Altın Kafeste Yangın ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneleyecek


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Kuzguncuklu Fazilet, Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler, Altın Kafeste Yangın ve Çizmeli Kedi oyunlarını sahneleyecek
     Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlunun yazdığı, Galip Erdalın yönettiği Kuzguncuklu Fazilet adlı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor. 1942-1944 yılları arasında yürürlükte olan Varlık Vergisinin toplum üzerinde yarattığı çarpıklıkları konu edinen oyun, 11 kişilik oyuncu kadrosuyla izleyicilerle buluşuyor.
     Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, 22 Aralık Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.
     Eric-Emmanuel Schmittin yazdığı, Mustafa Kurtun yönettiği Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetlerin ise dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işıka ait.
     Sinan Demir ve Demet Oranın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar ele alınıyor. Oyun, Oda Tiyatrosunda bugün, yarın ve 22 Aralık Cumartesi 18.00de sahnelenecek.
     Hidayet Sayının yazdığı, Bora Özkulanın yönettiği Altın Kafeste Yangının dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkulanın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan Sultan 5. Muradın umutsuzluklar, korkular, onur mücadelesi ve müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.
     Oyun, AVP Sahnesinde, 25 ve 26 Aralık tarihlerinde saat 20.00de tiyatroseverlerle buluşacak.
     Charles Perraultun yazdığı, Metin Arslanın çevirdiği Çizmeli Kedi adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanların yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.
     Oyun, AVP Sahnesinde 23 ve 25 Aralık günleri saat 14.00te sahneye konulacak.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Bursa Şehir Tiyatrosu, Tarık Buğranın yazdığı, Mustafa Sekmenin yönettiği Osmancık adlı oyunu sahneliyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor.
     36 kişinin rol aldığı Osmancık oyunu, Osman Gazinin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devletinin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de, cumartesi günü ise saat 14.00te sahnelenecek.
     Şehir Tiyatrosu, Osmancıkın yanı sıra Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu da sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ve 14.00te, cumartesi günü ise saat 12.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
     Şehir Tiyatrosu ayrıca, 25 Aralık Salı günü saat 20.00de William Shakespearein klasiklerinden biri olan Macbeth adlı oyunu Merinos AKKM Orhangazi Salonunda sahneleyecek. Sabahattin Eyüboğlunun Türkçeye çevirdiği Macbeth, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Kubilay Karslıoğlunun yönetmenliğinde sahnelenecek. Güç tutkusunun insan ruhundaki etkisini konu alan oyun, Shakespearein en çok sahnelenen yapıtları arasında yer alıyor.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER