Bursada telefonla dolandırıcılık

Bursada telefonla dolandırıcılık -Kendisini polis olarak tanıtıp, 20 bin lirasını dolandırdığı iş adamından 100 bin lira daha göndermesini isteyen zanlı parayı çekmek için geldiği bankada gözaltına alındı


BURSA (A.A) - Kendisini polis olarak tanıtıp, 20 bin lirasını dolandırdığı iş adamından 100 bin lira daha göndermesini isteyen zanlı, gözaltına alındı.
     İş adamı O.Çyi (39), telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, O.Çden, hesabından para çekildiğini ve kendisine yardım etmeleri için 20 bin lira yatırmalarını istedi.
     Bunun üzerine, paniğe kapılan iş adamı, 20 bin lirayı, bu kişilerin istediği PTT Şubesine havale etti.
     Yatırılan parayı çeken şüpheli, iş adamını tekrar arayarak bu kez de Ankaradaki bir banka şubesine 100 bin lira yatırması gerektiğini söyledi.
     Bankadaki 99 bin 635 lirasını istenilen banka hesabına gönderen iş adamı, telefonu kapattıktan sonra kendisini arayan kişiye bir daha ulaşmaması üzerine dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu.
     Konuya ilişkin çalışma başlatan polis, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile banka yetkililerine durumu anlatarak, yatırılan paranın bloke ettirilmesini sağladı.
     Bir süre sonra parayı çekmek için banka şubesine gelen Burak A, burada bekleyen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bursada telefonla dolandırıcılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER