Bursadaki cinayet

Bursadaki cinayet -Osmangazi ilçesinde, 5 ay önce, evine gelen polis memurunu silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen kadının yargılanmasına başlandı


BURSA (A.A) - Bursada, 5 ay önce, evine gelen polis memurunu silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen kadının yargılanmasına başlandı.
     Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Şenay Ertan (37) hazır bulundu. Duruşmaya, maktul polis memuru Mikail Kayanın eşi Semra ile ağabeyi Özmen Kaya ve tarafların diğer yakınları katıldı.
     Ertan, savunmasında, borcu nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldığını, polis memuru Kayanın, bu işlem nedeniyle evine geldiğini belirtti. Sanık Ertan, daha sonra borcunu ödediğini ve karakola giderek, yakalama kararının kaldırılması için gereken işlemleri yaptırdığını anlattı.
     Sanık Ertan, Kayanın, iki gün sonra, sahibi olduğu iş yerine geldiğini ve üst kattaki evine girdiğini, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. Ertan 1,5 yıllık süreçte maktul hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da söyledi.
     Olay günü Kayanın, evine geldiğini, aralarında tartışma çıktığını ileri süren Şenay Ertan, Üzerime doğru gelince silahı patladı. Üzerime doğru gelmeye devam ettiği için sokağa kaçtım. Telefonumu alarak polisi aradım ve Namusumu temizledim. Gelin beni alın dedim iddiasında bulundu.
     Müşteki Semra Kaya ise, Eşimle bir sorunumuz yoktu. Eşim olay günü, hakkındaki suç duyurusunu geri çekmesi için sanığın evine gitti ifadesini kullandı. Müşteki Özmen Kaya da benzer iddiaları dile getirerek sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.
     Müştekilerin avukatları, sanık, çocukları ve maktulün, tatil yerlerinde birlikte çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu.
     Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     İddiaya göre, Kasım 2012de, merkez Osmangazi ilçesi Atıcılar Mahallesi Yasemin Sokakta polis memuru Mikail Kaya, arkadaşı olduğu öne sürülen Şenay Ertanın evine gitmiş, ikili arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüşmüştü. Bu sırada, polisin silahını ele geçirdiği iddia edilen kadının Mikail Kayaya iki el ateş ettiği öne sürülmüştü. Göğsüne isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Kaya, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamış; polis ekiplerince gözaltına alınan Er, nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER