Bursadaki orman yangını

Bursadaki orman yangını -Tamamen kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları devam ediyor -Yangın söndürme çalışmalarında yaralanan görevli hastaneye kaldırıldı


BURSA (A.A) - Bursanın İnegöl ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınının, tamamen kontrol altına alındığı ve söndürme çalışmaları sırasında yaralanan bir görevlinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
     Yangın sahasındaki çalışmaları kontrol eden İnegöl Orman İşletme Müdürü Bekir Karacabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin 5 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre 20 hektarlık bozuk orman vasfındaki alanın zarar gördüğünü kaydetti.
     Yangının tamamen kontrol altına alındığını ifade eden Karacabey, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.
     Yangının çıkış nedeniyle ilgili ellerinde somut bir bilgi bulunmadığını belirten Karacabey, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Şu anda ekiplerimizin dışında Bilecikten, Bursa merkezden ve Kestelden birer orman itfaiyesi burada. İnegöl itfaiyesinden 4 araç ve Yenişehir itfaiyesinden bir araç, söndürme çalışmalarına takviyede bulunuyor. Korkacak bir durum kalmadı. Yangın 5 saat içerisinde kontrol altına alındı. Yangına karanlıkta müdahale ettiğimiz için bunun sebebini araştıramadık, ancak gündüz bir tespit yapabileceğiz.
     Jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatılan, yangının etkili olduğu İnegöl Yenişehir karayolu yeniden açıldı.
     Öte yandan, söndürme çalışmaları sırasında, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü personeli Mustafa Ay (39) yaralandı. Yaralı ormancı 112 acil servis ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Bursadaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER