Bursadan kısa kısa

Bursadan kısa kısa -Griye veda renklere merhaba fotoğraf sergisi açıldı


BURSA (A.A) - Bursa Kent Konseyi Fotoğraf İmece Topluluğu Çalışma Grubu tarafından Griye Veda Renklere Merhaba adlı fotoğraf sergisi açıldı.
     Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen ve 28 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına doktor, hemşire ve hastane personeli katıldı.
     Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, alanında Türkiyeye örnek işler yapan bir kurum haline gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Son yıllarda Türkiyenin hızla güçlendiğini, buna paralel olarak Bursanın ve kurumlarının da güçlendiğine işaret eden Pala, Bursa Kent Konseyinin de katılımcılarıyla birlikte her geçen gün büyüdüğünü ifade etti.
     Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise Bursa Kent Konseyi tarafından hediye edilen fotoğrafları hastanenin en güzel yerlerine asacaklarını kaydetti.
    
     -UÜ öğrencileri İngiltereye gidiyor-
    
     Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile İngilteredeki City College Brighton and Hove ve Thames Gateway College arasında imzalanan çift diploma anlaşması gereğince Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Makina ve Otomotiv Teknolojisi bölümünün 17 öğrencisi ikinci sınıf eğitimleri için eylül ayı başında İngiltereye gidecek.
     UÜ Yabancı Diller Yüksekokulundaki bir yıl hazırlık sınıfı ve IELTS sınavından da başarıyla geçen çift diploma programı öğrencileri, İngilteredeki ikinci sınıf programlarını başarıyla tamamladıklarında Edexcel tarafından verilecek HND diploması ve UÜ Teknik Bilimler MYO diplomasına aynı anda sahip olacak.
     Öğrenciler, isterlerse İngiltere ya da başka bir ülkede mühendislik eğitimlerini sürdürebilecek.
    
     -Harmancıkta trafik önlemleri-
    
     Harmancıkta, ilçe emniyet amirliği ekipleri kazaları en aza indirmek için harekete geçti.
     Trafik ekipleri yollardaki denetimlerini artırıp, halkı bilinçlendirmek adına çalışmalarına başladı.
     Ekipler, Harmancık-Bursa, Harmancık-Balıkesir ve Harmancık-Kütahya yollarında denetimlerini sürdürüp, sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.
    
     -Yörük şöleni-
    
     Kestele bağlı Gölbaşı köyündeki geleneksel Dede Pilav Günü ve 1. Karakeçili Yörük Şöleni çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Etkinliklere katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bursanın Yörüklerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri olduğunu söyledi.
     Yörükler, tarihi ve kültürel değerleriyle Osmanlının torunları ve her türlü övgüye layık insanlardır diyen Şerbetçioğlu, Birlik ve beraberliklere katkı sağlayan bu tür şölenlerin Yörüklerin örf, adet, gelenek ve göreneklerinin yaşatılması için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Anadolunun sevgi, saygı ve hoşgörü kültürünün bugünkü temsilcileri olan Yörükleri kültürel değerlerimize sahip çıktıkları için tebrik ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER