Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu Bilgilendirme

Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu Bilgilendirme Toplantısı -Vali Harput: Arap ve Bursa turizmi için 2013 çok önemli bir yıl olacak -Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı El-Fehaid: Arap ülkelerinden Türkiyeye gelen turist s


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Arap ve Bursa turizmi için 2013ün çok önemli bir yıl olacağını bildirdi.
     Bursada bir otelde düzenlenen Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu Bilgilendirme Toplantısına Vali Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahad El-Fehaid ile çok sayıda Türk ve Arap turizmci katıldı.
     Vali Harput, toplantıda yaptığı konuşmada, El-Fehaid ile kendisinin yaptığı protokolle, Bursa Arap Turizm Örgütü tarafından Bursanın 2013 yılı için ana destinasyon merkezi ilan edildiğini söyledi.
     Arap ve Bursa turizmi için 2013ün çok önemli bir yıl olacağına işaret eden Harput, Dünyada 2012 yılı itibariyle 1 trilyon dolarlık turizm pastası bulunuyor. 1 milyon insan turist konumunda. Bursa olarak bu pastadan gerekli payı almak istiyoruz dedi.
     Harput, 2013 yılını iyi değerlendirmek istediklerini ifade ederek, Bu maksatla 2013 yılında 8 Arap ülkesinde Bursanın tanıtımı için özel programlar yapılacak. Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan bunların en önemlilerinden. Özellikle Bahreynde yapılacak Arap ülkeleri turizm bakanları toplantısında Bursanın iyi tanıtımını yapmak istiyoruz. Bu olay sadece Bursa ve Arap dünyası için değil, tüm Türkiye ile Arap dünyası için çok önemli diye konuştu.
    
     -Turist sayısı artıyor-
    
     Dr. El-Fehaid ise Bursada çok güzel ağırlandıklarını ifade etti.
     Arap-Türk işbirliğinin en güzel örneğinin Bursadan başlamasının ne kadar başarılı olduğunu zaman içinde göreceklerini anlatan El-Fehaid, Burada bu işin ilerlemesinde en büyük katkıyı sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. Özellikle sayın Vali Harputun bu konuda çaba ve gayretleri çok büyüktür ifadelerini kullandı.
     Bu yıl Türkiye ve Bursaya gelen turist sayısının artışını herkesin gördüğünü belirten El-Fehaid, şöyle konuştu:
     Bursada, Nisan 2012de yapılan büyük buluşmanın ardından, Arap ülkelerinden Türkiyeye gelen turist sayısında yüzde 80 artış olurken, Türkiyeden de Arap ülkelerine yüzde 50 turist artışı yaşanmakta. 127 bin Arap ailesi Bursaya ziyarette bulundu. Bu artışların tesadüfen olmadığını herkes anlamalıdır. 2013de Bursayı Arap ülkeleri için ana destinasyon merkezi olarak ilan ettik. Kardeş ülke olan Bahreynde de bu konuyla ilgili bir toplantı yapılacak. Bu toplantıyla Bahreynin 2013 yılı Arap ülkelerinin turizm başkenti, Bursanın da Arap ülkeleri için ana destinasyon merkezi olmasını birlikte kutlayacağız. Bu toplantıda sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı da turizme katkısından dolayı ödüllendirmeyi planlıyoruz.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa için anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:
     En büyük hedeflerimizden biri şehrimizin her alanda gelişmesi. Bu kapsamda yapılan bu organizasyon, tarihimizdeki en önemli organizasyonlardan birisi. 22 Arap ülkesinde, turizmde, ana destinasyon merkezinin Bursa olarak seçilmesi bizi mutlu ediyor. Bu önemli bir fırsat, bunu değerlendirmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Doğukan Altınay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursa Arap Turizm Ana Destinasyonu Bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER