Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Babacan: -Borçlar Kanununun bu maddesinin hayvanların yaşam haklarının yeterince savunamadığını düşünüyoruz. Maddenin acilen değiştirilmesi gerekir


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, dün yürürlüğe giren Borçlar Kanununun 68. maddesinin hayvan haklarına aykırı olduğunu öne sürerek, değiştirilmesini istedi.
     Bursa Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Babacan, kanunların değişen toplum ihtiyaçlarını karşılamak için değiştirildiğini hatırlatarak, dün yürürlüğe giren Borçlar Kanununun 68. maddesinin hayvanların zararına sonuçlar doğuracağı için değiştirilmesi gerektiğini savundu.
     Yürürlüğe giren Borçlar Kanununun 68. maddesinin, savunmasız durumda olan hayvanların çok daha kötü duruma düşürecek bir kanun maddesi olduğunu öne süren Babacan, şöyle konuştu:
     O madde, Bir kişinin hayvanı başkasının taşınmazına zarar verdiği takdirde taşınmazın zılliyeti o hayvanı yakalayabilir, zararı giderilinceye kadar alıkoyabilir, hatta durum ve koşullar haklı gösteriyorsa hayvanı diğer yollarla etkisiz hale getirebilir şeklindedir. Bu ucu acık bir madde, yoruma tabi bir kanun. Etkisiz hale getirmenin içinde ölüm de olabilir. Her türlü yaklaşım da olabilir. Borçlar Kanununun bu maddesinin hayvanların yaşam haklarının yeterince savunamadığını düşünüyoruz. Maddenin acilen değiştirilmesi gerekir.
     Bu kanunun amacına uyan bir yararın da sağlanamadığını savunan Babacan, Hayvanlar Bu bahçe benim değil diyemez. Bu hayvanın doğasına aykırı. Nereden bilsin o bahçenin ona ait olup olmadığını- O sebeple uygulanabilirliği hayvanlar için yararından çok zararına olacağı bir madde ile şu an karşı karşıyayız. Biz, bu kanunun değiştirilmesi için takipçisi olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER