Bursa Hayvanat Bahçesine 4 zürafa getirildi

Bursa Hayvanat Bahçesine 4 zürafa getirildi -Büyükşehir Belediyesinin, Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliğinden istediği zürafalar Danimarkadan temin edildi


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine, Danimarkadan 4 zürafa getirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesini gezerek, Danimarkadan getirilen 4 zürafanın uyum süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Türkiyenin en düzenli hayvanat bahçesi olan Bursa Zoo Parktaki eksikliklerin gün geçtikçe giderildiğini belirten Altepe, şöyle konuştu:
     Ziyaretçilerimizin 14 yıldır özlemi olan, hayvanat bahçesi kurulduğu gün yerleri hazırlanan zürafalar nihayet geldi. Talebimiz ve Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliğinin organizasyonu sayesinde, yaşları 1 ve 2,5 arasında olan 4 zürafayı Danimarkadan temin ettik. Birkaç günlük alışma devresinden sonra hayvanat bahçesi içerisinde rahatlıkla dolaşabilecekler. Çocuklarımız ve vatandaşlarımız Bursa Zoo Parkta zürafaları görebilecekler.
     Hayvanat bahçesindeki yenileme ve geliştirme çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü, zürafaların yanı sıra kanguru ve zebraların da yeni gelen hayvanlar arasında yer aldığını kaydeden Altepe, Zürafalar da şu anda yeni yerlerine alışma dönemindeler. Önümüzdeki günlerde gelecek olan kırmızı kanguru, oklu kirpi, gülen kuş, lemur gibi hayvanlar da tesisimize zenginlik katacak. Daha sonra da penguen, fok balığı ve kaplan da Bursaya gelecek diye konuştu.
     Altepe, diğer hayvanların da gelişiyle Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinin daha çekici bir hal alacağını ve Bursalıların ilgi odağı olacağını sözlerine ekledi.
     (CM-DOĞ-RİN)
<< Önceki Haber Bursa Hayvanat Bahçesine 4 zürafa getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER