Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattının temel

Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattının temel atma töreni -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Hızlı tren, hızlı bir şekilde geliyor. Çok önemli proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu proje, Bursa ile Ankarayı birleştiri


BURSA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hızlı tren, hızlı bir şekilde geliyor. Çok önemli proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu proje, Bursa ile Ankarayı birleştiriyor dedi.
     Bakan Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın da katılımıyla düzenlenen, Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesinin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 59 yıllık hasretin bittiğini ve Bursa ile demir yollarının vuslatının gerçekleştiğini ifade etti.
     2. Abdülhamitin hayalleriyle Mustafa Kemal Atatürkün ideallerine sahip çıkıldığını dile getiren Çelik, AK Parti olarak 10 yıldır iktidarda olduklarını ve bu süreçte önemli reform ve hizmetlere imza attıklarını belirtti. Çelik, ayrım yapmaksızın doğudan batıya, güneyden kuzeye, Türkiyenin her yerine adil hizmet götürme anlayışını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Ülkemiz içeride istikrarlı, dışarıda itibarlı bir ülke haline geldi. Önceden yurt dışından gelen değerli dostlarımız Avrupadan bize birçok şey anlatırlardı. Çok şükür bugün Avrupada Türkiye anlatılıyor. Türkiyedeki gelişmeler dünyaya anlatılıyor. Bu tablo, geleceğin güçlü Türkiyesine inanan bir başbakan ve onun ekibinin tablosudur. Etrafımıza bakıyoruz doğuda iç savaşlar ve rejim kavgaları, batıda iflaslar ve karamsarlığın her tarafı kuşattığı bir dünya ve coğrafya. Bunun ortasında ise gözleri kamaştıran, gelişen, büyüyen, yatırımlar gerçekleştiren bir Türkiye. İşte şimdi bunların bir tanesi için Bursadayız. Ulaştırma Bakanlığımızın öncülüğünde havada, denizde, karada her alanda ulaştırmayı hedef alan Sayın Binali Yıldırımın öncülüğünde buradayız.
     Gelişmiş ülkelerin 1960lı yıllarda hızlı trene kavuştuklarını hatırlatan Çelik, Allah aşkına gelin bir bakalım, dünya hızlı trenlere kavuşurken, aya giderken bir nelerle meşgul edildik. Japonya 1960da hızlı trenle buluştu. Biz bakan ve başbakan asmakla meşguldük dedi. Çelik, bugünlerin geride kaldığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
     Bir zamanlar kara trenin marşları, türküleri söyleniyordu. Demirağlarla ördük ana yurdu dört baştan, Kara tren belki gelir belki hiç gelmez, çok şükür kara tren geride kaldı. Hızlı tren, hızlı bir şekilde geliyor. Çok önemli proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Muhalefetiyle, iktidarıyla herkese teşekkür ediyoruz. Bu proje, Bursa ile Ankarayı birleştiriyor. Bu çok güzel bir şey. Ancak daha olması gerekenler de var. Biz diyoruz ki, Bursa hızlı trene kavuşuyor. Çok yakın bir zamanda körfez geçişiyle İstanbula 45 dakikada geçeceğiz. Bursada son yıllarda birçok yatırım gerçekleştirildi. Daha yapılacak projeler de var. Bunlar gerçekleştiği zaman Binali Bey alınmasın ama Bursa birkaç yıl içerisinde Türkiyenin 3. büyük şehri olacak. Bundan endişemiz yok. Bunun için çalışmalar devam ediyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattının temel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER