Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattının temel

Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattının temel atma töreni -Başbakan Yardımcısı Arınç: (1) -Konforlu bir seyahat ile uzakları yakın etmek inşallah YHT ile mümkün olacak -Ankara, Eskişehir, Bilecik, İstanbul ve diğer bağlantılarımızın


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konforlu bir seyahat ile uzakları yakın etmenin Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile mümkün olacağını belirterek, Ankara, Eskişehir, Bilecik, İstanbul ve diğer bağlantılarımızın Bursanın en büyük ihtiyacı olan ulaşım konusundaki en önemli adımı saydığımız YHTde başarılı bir noktadayız dedi.
     Arınç, Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesinin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattının Bursa-Mudanya yolu Balat mevkisinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin de katılımıyla düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu mutlu günde burada olmaktan dolayı mutlu ve sevinçli olduğunu söyledi.
     Burada bir hasretin sona erdiğini ifade eden Arınç, bu projenin müteahhitle yapılan protokolünün geçen yılın son günü, 31 Aralık 2011 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğünde imzalandığını, bunun üzerinden bir yıl geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Peki bu bir yıl içinde hiçbir şey yapılmadı da bugün mü başlanıyor- Hayır. Bu bir yıl içinde demir yollarımız müteahhit yüklenici firma, çok şeyler yaptılar. Tünellere başlandı, bir kısmı bitirildi. Şu kadar tünel, şu kadar viyadük, bu kadar köprü bu kadar üst geçit, tek tek saymayacağım. Çok kapsamlı bir çalışma, her şeyi yaptılar, bugün belki orta noktasındayken, artık bunun istasyonlarından birisinde de hayırlısıyla adını koymak gerekiyordu. Biz de bunu yapıyoruz. Çok şükür demir yollarımız, yüklenici firmalar, hükümetimiz bu hızlı trenin Bursaya bir an önce gelmesi konusunda bütün gayretleriyle çalışıyor, biz de onlara her zaman teşekkür ediyoruz. 2023 vizyonu Türkiye için ne kadar önemliyse Bursa için de o kadar önemlidir. Seçimlerden hemen önce 100 projeli bir açıklamamız olmuştu, kısa, orta vadeli ve 2023 vadeli Bursa için neler yapılabileceğini Bursanın milletvekilleri olarak taahhüt etmiştik. Şüphesiz bunlardan en prestijli olanın YHTnin Bursaya gelmesi ve Bursa bağlantısıyla Anadolunun pek çok iline ulaşmasıdır. Konforlu bir seyahat ile uzakları yakın etmek inşallah YHT ile ile mümkün olacak. Dolayısıyla Ankara, Eskişehir, Bilecik, İstanbul ve diğer bağlantılarımızın Bursanın en büyük ihtiyacı olan ulaşım konusundaki en önemli adımı saydığımız YHTde başarılı bir noktadayız. Bu başarılı noktaya gelen bütün arkadaşlarımı teşekkür ediyorum.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattının temel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER