Bursalı sanayiciler iftarda buluştu

Bursalı sanayiciler iftarda buluştu


BURSA (A.A) - Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yöneticileri ve üyeleri, iftar yemeğinde bir araya geldi.
     BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlunun başkanlığında, BOSİAD Yönetim Kurulu başkan yardımcıları Abdullah Bayrak ve Nazım Serhatlı, yönetim kurulu üyeleri Yavuz Yiğit, Ahmet Pakseker, Rasim Çağan, Hüseyin Durmaz, Ali Hadi Türkayın ev sahipliğindeki yemek Hilton Otelde organize edildi.
     Barutçuoğlu, 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmasında, ramazan ayının toplumda birlik ve beraberliğin daha kuvvetli perçinlenmesine vesile olan bir ay olduğunu, tüm çalışma arkadaşları ve aileleriyle böyle bir günde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.
    
     -Bursa OSByi bölge sanayicileri yönetecek-
    
     Barutçuoğlu, göreve geldikleri günden bugüne gündeme taşıdıkları Organize Sanayi Bölgesinin, bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilmesini sağlayacak olan kanun değişikliğinin TBMMde kabul edildiğini, olması gerekenin olduğunu ve hakkın yerini bulduğunu söyledi.
     Demokrasilerde halkın kendi kendisini yönetmesinin asıl olduğunu fakat Türkiye genelinde bulunan 360 sanayi bölgesi içerisinde Türkiyenin ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğine sahip, yıllık ihracat hacmi yaklaşık 5 milyar doları bulan, dünya tarafından tanınan ve bilinen markaların üretim yaptığı bölgenin sanayici olmayan kişiler tarafından yönetiliyor olmasının Bursa ve Türk ekonomisi için büyük bir ayıp olduğunu savunan Barutçuoğlu, şunları kaydetti:
     Bursa Organize Sanayi Bölgesinin, BTSO seçimlerinde meclise seçilen kişiler tarafından yönetiliyor olması bizim için son derece rahatsız ediciydi. Burada faaliyet göstermeyen bir tüccar, bizim faaliyet gösterdiğimiz organize sanayi bölgesinin kimler tarafından yönetileceğine karar veriyordu. Biz buna karşı çıktık ve başardık.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bursalı sanayiciler iftarda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER