Bursasporlu Basserin hayallerini şampiyonluk süslüyor

Bursasporlu Basserin hayallerini şampiyonluk süslüyor -Faslı oyuncu Basser: Bursasporda şampiyonluk yaşamak, en büyük rüyalarımdan biri -Sadece savunmanın sağında değil, değişik pozisyonlarda oynuyorum. Oynadığım pozisyon


BURSA (A.A) - Vedat Yücebaş - Bursasporun Faslı oyuncusu Micheal Chretien Basser, takımıyla şampiyonluk yaşamanın, en büyük rüyalarından biri olduğunu söyledi.
     Basser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce Bursaspora geldiğini ve arkadaşlarının yakın ilgisi sayesinde hem kente hem de takıma çok kolay uyum sağladığını bildirdi.
     Takım arkadaşlarının sadece oyun anlamında değil, insanlık bakımından da çok iyi olduğunu belirten Basser, bu sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için sezonu ilk 4te bitirmeyi hedeflediklerini anlattı. Basser, bu hedefe ulaşmak için azami düzeyde performans göstermeye çalıştığını dile getirerek, kulübüyle sözleşme süresinin bir yıl sonra biteceğini hatırlattı.
     Bursasporda çok mutlu olduğunu ifade eden Basser, Bursaspordan önce Fransanın 1. Lig takımlarından Nancyde forma giydiğini ve bu takımın puan tablosunda genellikle alt sıralarda yer aldığını belirtti. Basser, Nancyde birer kez 2. Lig ve kupa şampiyonluğu yaşadığını kaydederek, Bursasporda şampiyonluk yaşamak, en büyük rüyalarımdan biri. Bursasporda yaşayacağım şampiyonluk, kariyerim açısından da iyi olacak. Yeşil-beyazlı forma altında şampiyonluğa ulaşmak, bana büyük mutluluk yaşatır diye konuştu.
    
     -En iyi futbolcu; Zidane-
    
     Kendisi için en iyi futbolcunun, Zinedine Zidane olduğunu vurgulayan Basser, basit oynayan teknik oyuncuların ilgisini çektiğini bildirdi.
     Pablo Martin Batalla ile aynı takımda oynamasını büyük bir şans diye niteleyen Basser, Batalla da Zidane gibi basit oynuyor. İkisi de topu aldıklarında mutlaka iyi işler yapıyor. Messi veya Ronaldo ile oynamak isterdim demek kolaydır. Ben, Batalla ile oynadığım için mutluyum ifadesini kullandı.
     Türkiye ile Fransadaki futbol anlayışlarını karşılaştıran Basser, Fransadaki takımı defans ağırlıklı oynadığı için hücuma fazla çıkamadığını ancak Bursasporda daha ofansif oynadığını söyledi.
    
     -Sağlam ve Karamanın değişmez oyuncusu-
    
     Bu sezon hem Ertuğrul Sağlam hem de Hikmet Karaman dönemlerinde ilk 11in değişmez oyuncularından biri olmayı başaran Basser, Bursaspora, Sağlam sayesinde geldiğini anımsattı. Basser, Sağlamın görevinden ayrılmasına tüm futbolcular gibi kendisinin de üzüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ertuğrul Sağlam, Bursasporda çok büyük izler bıraktı. Gidişinden üzüntü duydum ama hayat devam ediyor. Belki bu gidişe ihtiyacı vardı. Bir gün Ertuğrul Sağlamın teknik direktörlüğünde, Bursasporda veya başka bir takımda oynamak beni çok mutlu eder. Yeni teknik direktör Hikmet Karaman ile de iyi anlaşıyoruz. Hikmet Hoca da bana güveniyor. Çünkü ne kadar ciddi çalıştığımı iyi biliyor. Bursasporda sadece savunmanın sağında değil, değişik pozisyonlarda oynuyorum. Oynadığım pozisyonun da hakkını vermek istiyorum.
     Türkçe öğrenmeye başladığını ifade eden Basser, Bursasporun çok iyi bir taraftar grubuna sahip olduğunu ve Türk yemeklerini, özellikle İskender kebap yemeyi çok sevdiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursasporlu Basserin hayallerini şampiyonluk süslüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER