BUSİAD Başkanı Yöney:

BUSİAD Başkanı Yöney: -Türkiye yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.2 ile tahminleri aştı. Dış ticaret açığı ve cari açığın küçültülmesi için üretim ve ihracatın aratarken ithalatın frenlenmesi hedefine bir nebze olsun yaklaştığımızı görüyor


BURSA (A.A) - Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, yılın ilk beş aylık dış ticaret rakamlarının iyileşmeyi işaret ettiğini belirterek, Türkiye yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.2 ile tahminleri aştı. Dış ticaret açığı ve cari açığın küçültülmesi için üretim ve ihracatın artarken ithalatın frenlenmesi hedefine bir nebze olsun yaklaştığımızı görüyoruz dedi.
     BUSİAD Geleneksel İftarı ve Çekirge Toplantısı Hilton Oteli Büyük Salonda yapıldı. İftar yemeğine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iktidar ve muhalefet partilerinin bazı Bursa milletvekilleri, Bursa Genç İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er ve çok sayıda işadamı katıldı.
     BUSİAD Başkanı Yöney, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada dünya ekonomisinde 2013 için olumsuz senaryoların konuşulmaya devam ettiğini buna karşın Türkiyenin dış ticarette beklenenin üstünde gelişme gösterdiğini söyledi.
     2008 sonrası yeni ihracat pazarlarına girme başarısının hız kesmeden devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yöney,yılın ilk beş ayındaki dış ticaret rakamlarının iyileşmeye işaret ettiğini belirterek şunları kaydetti:
     Orta vadeli programda hedeflendiği gibi ekonomik daralma ve enflasyonda aşırı yükselme yaşanmaması,dış ticaret açığı ve cari açığın küçültülmesi için üretim ve ihracatın frenlenmesi hedefine bir nebze de olsun yaklaştığımızı görüyoruz.İhracatımız gelişirken, ithaltımızın azalmasında yerli üretim payının artması için işdünyası olarak yaptığımız çalışmalar sürecek.
     Ekonomide risklerin her zaman var olduğunu dile getiren Yöney, morallerin yüksek tutularak daha yüksek ama gerçekçi hedeflerle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
     Konuşmasında, önümüzdeki eylül ayında Tataristan Cumhurbaşkanı ve ticari heyetini Bursada ağırlayacakları bilgisini de veren Yöney, ticari ilişkilerin geliştirilmesi hususunda daha fazla çalışacaklarını sözlerine ekledi.
     Yöneyin, konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise üç yıllık hizmetlerini anlatan bir sunum yaptı.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
<< Önceki Haber BUSİAD Başkanı Yöney: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER