BUSKİ Genel Müdürü Çetinavcı:

BUSKİ Genel Müdürü Çetinavcı: -BUSKİ kaçak su ile mücadelede, Türkiyenin en iyi ve en başarılı kurumu konumundadır


BURSA (A.A) - Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, BUSKİ kaçak su ile mücadelede, Türkiyenin en iyi ve en başarılı kurumu konumundadır dedi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamaya göre, bir dergiye röportaj veren Çetinavcı, diğer büyükşehirlerde yüzde 45 civarındaki kayıp kaçak su oranını, Bursada yüzde 23 oranına getirdiklerini, bu oranı yüzde 20lere çekmeyi hedeflediklerini belirtti.
     İçme suyu şebeke hattını, yüzde 95 oranında yenilediklerini ifade eden Çetinavcı, Yenileme ve iyileştirme çalışmalarımız, önümüzdeki süreçte de devam edecek. Hedefimiz, şu an için yüzde 23 seviyesinde olan kayıp kaçak su oranını, yüzde 20lere çekebilmektir dedi.
     Bursanın içme suyunun gönül rahatlığıyla tüketildiği şehirlerin başında geldiğini belirten Çetinavcı, BUSKİ olarak Bursalılara içilebilir, kaliteli ve ekonomik su temini için kanalizasyon hatları, yağmur suyu kanalları ve dere ıslahı çalışmalarının yanı sıra atık su arıtma tesislerinde gerçekleştirilen arıtma işlemleriyle, evsel ve endüstriyel atıkların zararlı etkilerinin de önüne geçiyoruz diye konuştu.
     Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesislerinde, Dünya Sağlık Örgütü standartlarına göre arıtılan içme suyu, sağlıklı ve güvenle içilmeye hazır olarak konutların musluklarına gönderiliyor diyen Çetinavcı, tesis laboratuvarındaki numune musluklardan akan suyun, 24 saat boyunca, haftalık, günlük ve ikişer saatte bir yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle incelenerek denetim altında tutulduğunu vurguladı.
     Çetinavcı, büyük çevre yatırımlarına hazırlandıklarını belirterek, doğu ve batı arıtma tesislerinden çıkan çamurun bertarafı projesinin, Mudanya ve Gemlikteki derin deniz deşarjı projesinin, atık su arıtma tesisleri inşaatının bulunduğunu söyledi.
     İsmail Hakkı Çetinavcı, projelerin temellerini 2013te atmayı hedeflediklerini belirterek, Çetinavcı, Kurşunlu, Badırga ve Akçalarla birlikte 6 ayrı noktaya daha arıtma tesisi yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber BUSKİ Genel Müdürü Çetinavcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER