BUTGEMe Almanyadan akreditasyon sertifikası

BUTGEMe Almanyadan akreditasyon sertifikası -BTSO Meclis Başkanı Parseker, oda bünyesindeki BUTGEMe, Almanya-Aachen Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen akreditasyon sertifikasını teslim aldı


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, oda bünyesindeki Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezine (BUTGEM), Almanya-Aachen Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen akreditasyon sertifikasını teslim aldı.
     BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı da olan Parseker, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, refah farkını yaratan ve yeri doldurulamayan tek sermayenin hala insanların bilgi ve yeteneği olduğunu söyledi.
     "Bu işbirliğiyle inanıyorum ki, Bursalı Hasanın da Alman Hans kadar kaliteli bir eğitim aldığının tescil edilmesi, ekonomide en Avrupakent olan, ileri teknoloji, Ar-Ge ve inovasyonda Türkiyenin sürükleyici gücü olma idealini taşıyan Bursanın ABye entegrasyonunu da bir adım ileri götürecek" diyen Parseker, 2009-2012 yılları arasında düzenlenen 235 kurs programından 4 bin 503 kursiyerin mezun olduğunu ve mezunların da yüzde 80inin iş hayatında yerlerini aldığını kaydetti.
     Parseker, BUTGEMin misyonuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     "Türkiyede işsizlik dahil pek çok meselemizin temel sebebi mesleksizlik. Bugün Türkiyede genç işsizliğinin yüzde 19,8 olması ve gençlerin mezun oldukları okullarda piyasanın gerektirdiği temel ve sosyal becerileri kazanmakta zorlanmaları, uzun vadede Türkiyeyi hedeflerinden alıkoyabilecek çok ciddi bir tehdidin habercisidir. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalarda başarıyı yakalamanın ön koşulu, politika yapıcıların ve araştırmacıların, özel sektörün gereksinimlerini dinlemesi ve anlaması, özel sektörün de mesleki eğitimi desteklemesi ve yönlendirmesidir. Biz BTSO olarak, üretim merkezi olan bu kentin mesleki eğitim ihtiyacını çok önceden görüp pek çok eğitim kurumu yatırımına imza attık. BUTGEM, bu önemli yatırımların önde gelenlerinden biri."
     İlhan Parseker, BUTGEMin bundan sonraki dönemde, "kentte nitelikli eleman seferberliği başlatma, merkezi bir sertifikasyon otoritesine dönüştürme, sertifikaların, dünyanın her yerinde geçerli olmasını sağlayacak işbirliği anlaşmalarının imzalanması, Web TV ile uzaktan eğitim verilmesi ve engellilerle kadınlar gibi istihdam piyasasında dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık sağlanması" hedeflerine odaklanacağını belirtti.
     Aachen Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Direktörü Heinz Gehlen de Aachen TSO Başkanı Bert Wirtzin "Bursadaki kişiler sadece konuşmuyor, icraat yapıyor" mesajını iletti.
     Gehlen, "Böylesine hızlı bir dönüşüm sürecini uluslar arası bir eğitim projesinde bugüne kadar hiç yaşamadım. BUTGEM yöneticilerinin eğitim programlarının hazırlanması aşamasında sergiledikleri kaliteyi, program sonuna kadar sürdüreceğinden hiçbir endişem yoktur" dedi.
     Sertifika ile BUTGEMde düzenlenen "argon kaynakçılığı, gazaltı kaynakçılığı, otomasyon sistemleri ve CNC operatörlüğü" eğitimleri bugünden itibaren ABde geçerlilik kazanmış oldu. BUTGEM sertifikasına AB ülkelerinde geçerlilik kazandıran ve merkezin eğitimlerinin Avrupa kalitesinde olduğunu tescilleyen protokol, 11 Aralık 2012 tarihinde BUTGEM Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker ile Aachen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bert Wirtz arasında Aachende imzalanmıştı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BUTGEMe Almanyadan akreditasyon sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER