Büyük Menderes Havzasındaki kirlilik

Büyük Menderes Havzasındaki kirlilik -UKOSB Başkanı Karahallı: Büyük Menderes Havzasında kirliliğin önlenmesi için Denizli ve Aydının, Uşakın gösterdiği gayreti göstermesi gerek


UŞAK (A.A) - Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Büyük Menderes Havzasında kirliliğin önlenmesi için üzerlerine düşen gayreti gösterdiklerini ancak sonuç alınabilmesi için nehrin geçtiği Denizli ve Aydın illerinin de aynı gayreti göstermesi gerektiğini söyledi.
     Karahallı, Büyük Menderes Havzasındaki kirliliğin önlenmesi yapılan çalışmalara ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin büyüyen ve gelişen bir ekonomiye sahip olduğunu, ekonomik büyüme ve üretimin artmasının, beraberinde çevre sorunlarını getirdiğini ifade etti.
     Bu büyümenin sürdürülebilir olması için çevrenin korunması gerektiğini ve çevreyi kirleterek üretim yapmanın artık sürdürülemez olduğunu dile getiren Karahallı, bölgelerinde, endüstriyel üretim nedeniyle yıllardır kirlilik sorunu yaşanan Büyük Menderes Havzasının durumuna dikkati çekti.
     Karahallı, havzadaki kirlilik nedeniyle yıllardır Uşaklı sanayicilerin suçlandığını, oysa Uşaklı sanayicilerin üzerlerine düşen görevi yerine getirdiğini savundu.
     Buna karşın havzadaki kirlilik sorununun devam ettiğini ve kirliliğin önlenmesi çalışmalarında sonuç alınabilmesi için nehrin geçtiği illerin tümünün ortak akılla çalışması gerektiğini belirten Karahallı, şunları kaydetti:
     Uşak kirliliğin tek nedeni gibi gösterilmeye çalışılıyor. Oysa durum çok farklı. Uşak, belki 10 yıl önce kirliliğin en önemli nedeniydi, ancak UKOSBnin kurulması, deri işletmelerinin buraya taşınmaya zorlanması, UKOSBde atık su aratma tesisinin kurulması ve çalışmaya başlaması ile durum değişti. Uşak, artık Büyük Menderesi kirleten iller arasında belki de en sonuncu sırada yer alıyor. Büyük Menderes Havzasında kirliliğin önlenmesi için Denizli ve Aydının, Uşakın gösterdiği gayreti göstermesi gerek.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Büyük Menderes Havzasındaki kirlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER