Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Atatürkün ebediyete intikalinin 74üncü yıl dönümü dolayısıyla Antalyanın ilçelerinde anma töreni düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yıl dönümü dolayısıyla Antalyanın ilçelerinde anma töreni düzenlendi.
     Kumluca Cumhuriyet Meydanındaki törene Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Adem Çolak, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, daire amirleri siyasi parti ilçe başkanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
     Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenlerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından siyasi parti ilçe başkanları da anıta çelenk sundu. Bu sırada tören alanında bulunan bir öğrenci baygınlık geçirince öğretmen ve arkadaşları tarafından tören alanı dışına taşındı.
     Öğrenciye ilk müdahale tören alanında bulunan Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan tarafından yapıldı. Kısa süre sonra kendine gelen öğrenci, daha sonra arkadaşlarıyla tören alanından ayrıldı.
     Daha sonra Belediye Düğün Salonunda devam eden etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kumluca Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Hakan Yaşar, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.
     Slayt eşliğinde Atatürkün hayatı, tiyatro gösterisiyle yaşanmış olaylar, 10 Kasım dolaysıyla gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve oratoryo gösterisinin ardından tören sona erdi.
    
     -Manavgat-
    
     Manavgat Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, daire amirleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Törende Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Atatürkün ebediyete intikal ettiği 09.05te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende Türk bayrağı yarıya indirildi.
     Daha sonra Manavgat Şelale Lisesi konferans salonunda devam eden etkinlikte Şelale Lisesi tarih öğretmeni Ahmet Doğan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.
     Programda şiirler okundu, oratoryo ve slayt gösterisi yapıldı, Atatürkün sevdiği şarkılar seslendirildi. Etkinlik okullar arasında yapılan Atatürk ile ilgili şiir kompozisyon ve resim yarışmalarında derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
    
     -Tekirova-
    
     Tekirovada düzenlenen törene Belediye Başkan Vekili Mithat Adaletli, Tekirova Karakol Komutanı Gültekin Şen ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saat 09.05te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından Tekirova Halit Narin İlköğretim Okulu bahçesinde devam eden etkinlikte öğrenciler günün anlam ve önemine yönelik şiir okudu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak - Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER