Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Atatürkün vefatının 74üncü yılı dolayısıyla Van, Hakkari, Bitlis ve Muşta anma törenleri düzenlendi


VAN (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74üncü yılı dolayısıyla Van, Hakkari, Bitlis ve Muşta anma törenleri düzenlendi.
     Vanda Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, kurum amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı tören, Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
     Ardından, 09.05te siren sesleriyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Törene katılanlar daha sonra Kültür Müdürlüğü Sanat Çadırında düzenlenen anma programına katıldı. Programda, il genelinde yapılan Atatürk koşusu ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Telia Sonera Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu sunuldu.
     Programda yer alan Atatürkün sevdiği şarkılar konseri, Siirtin Pervari ilçesindeki helikopter kazasından dolayı iptal edildi.
    
     -Hakkari-
    
     Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Orhan Alimoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüden, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
     Yağmura rağmen süren anma töreninde, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Ardından 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Törene katılan öğrenciler, yağmur nedeniyle valilik binası giriş salonuna alındı. Protokol üyeleri ise yağmur altında anma törenini gerçekleştirdi.
     Program, Atatürk Kültür Merkezinde çeşitli etkinliklerle devam etti.
    
     -Bitlis-
    
     Bitliste İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile Atatürk Büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı.
     Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Bitlis Lisesi Müdür Yardımcısı Suat Özdağ, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, 10 Kasım 1938de ebediyete intikal edişinin, Türk milletini derin üzüntüye boğduğunu söyledi.
     Öğrencilerin şiir okuduğu ve oratoryo ile sinevizyon gösterisinin sunulduğu programda, Atatürkün sevdiği şarkılar seslendirildi.
     Törene, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, vali yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Süleyman Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     -Muş-
    
     Muşta Hükümet Konağı önünde, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde devam edildi.
     Törende, İl Jandarma Komutanlığında görevli Yüzbaşı Abdullah Umutlu, Atatürkün Askeri Yönü konulu konuşma yaptı.
     Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi sunması ve Atatürkün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ardından tören sona erdi.
     Törene, Muş Valisi Ali Çınar, Garnizon Komutanı Albay Erhan Arıkan, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER