Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Zafer Bayramı Sultandağında düzenlen törenle kutlandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Sultandağında tören düzenlendi.
     Çay Kaymakamı Hayatı Taştan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Sultandağı Anıtına çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Jandarma Üstçavuş Bilal Küçüközer, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustosun Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adı olduğunu, Atatürkün önderliğinde girişilen fedakarlıklar ve kahramanlıklarla dolu Kurtuluş Savaşının zaferle taçlandırıldığı gün olduğunu söyledi.
     Küçüközer, şöyle konuştu:
     30 Ağustos Türk milletini tutsak etmeye, sömürge yapmaya, Türkiyeyi parçalayıp hayali devletler kurmaya yönelik yanlış hesapların Afyonkarahisardan, Dumlupınardan, Kocatepeden ve İzmirden Mehmetçik süngüsüyle döndüğü tarihtir. Atatürkün mukaddes vatanın birliği ve bütünlüğü perçinlediği ve dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferin yıl dönümünde büyük Türk Milletinin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitleri ve kahraman Mehmetçiği saygı, minnet, şükran ve rahmetle anarak Türk Milletinin Zafer Bayramını kutluyorum.
     Tören sonunda, ilçe Jandarma Komutanlığında gaziler ve şehit yakınları için kutlama töreni düzenlendi.
     Törenlere Sultandağı Belediye Başkan vekili Mehmet Güler, kurum amirleri, okul müdürleri, resmi kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER