Büyükelçi Tüymebayevden Büyükşehir Belediyesine ziyaret

Büyükelçi Tüymebayevden Büyükşehir Belediyesine ziyaret


SAKARYA (A.A) - Kazakistan Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Sakarya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlunun makamında ağırladığı Tüymebayev, Sakaryada, Türk Kazak dostluğunu ve ticari ilişkilerini geliştirmek için Sakaryaya geldiğini söyledi.
     Kazakistandaki fırsatları tanıtarak, ekonomisi ve sanayisi hızla gelişen Türkiyenin Kazakistana yatırım yapmasını istediklerini belirten Tüymebayev, Türkiyeye sağladığımız olanakları başka hiçbir ülkeye sağlamıyoruz. Sadece turizm değil iş hayatı da ülkemizde gelişsin istiyoruz. Bizi güzel ağırlayan başkanımıza çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu da Büyükelçi Tüymebayevi ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Kazakistanın son dönemde bölgenin parlayan ülkesi olduğunu aktaran Toçoğlu, Gerçekleştirilecek bir oluşumla tabiki Kazakistanı ziyaret ederek Sayın Büyükelçimizin anlattıklarını yerinde görmek isteriz. Hamdolsun ülkemiz her alanda büyük bir gelişme kaydediyor. Dünyanın gözü Türkiyede. İnşallah Türk Kazak dostluğu daha da gelişir ve iki ülkenin ticareti daha da artar diye konuştu.
     Daha sonra Toçoğlu, günün anısına Tüymebayeve, üzerinde Sakaryanın kültür ve tarihinde önemli yere sahip yapıların motiflerinin yer aldığı minyatür eser hediye etti.
     Büyükelçi Tüymebayev de Toçoğluna Kazak kültüründe önemli bir yer tutan Kazak gelini heykeli takdim etti.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Büyükelçi Tüymebayevden Büyükşehir Belediyesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER