Büyükşehirden Ankarada bahar

Büyükşehirden Ankarada bahar-temizliği -Belediyenin toplam 160 kişilik temizlik filosu, Başkentin ortak yaşam alanlarında 24 saat kış sonrası temizliği ve bakımını yapıyor


ANKARA (A.A) - Ankaralıların sağlıklı ve estetik bir kent ortamında yaşamasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, kış şartlarından çıkmaya hazırlanan Başkenti bahara hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kent Estetiği Daire Başkanlığının gündüz 120, gece de 40 işçiden oluşan toplam 160 kişilik temizlik filosu, Başkentin ortak yaşam alanlarında 24 saat kış sonrası temizliği ve bakımını yapıyor. Caddeleri ve kaldırımları yol süpürme araçları ile süpüren kent estetiği ekipleri, bununla da yetinmeyerek kaldırımları basınçlı su ile yıkayarak temizliyor. Kaldırımlardaki yıkama çalışmalarına ise 8 tanker katılıyor. Kış aylarında yağan yağışların ardından köprü korkulukları, köprü yüzeyleri, cam bariyerler ve ferforjelerde araçların sıçrattığı çamurlar 3 adet yıkama makinası ile basınçlı sıcak suyla yıkanıyor. Bir yazı silme makinası ile çevre kirliliğine neden olan yazılar silinirken, 1 araç ile de çöp konulan alanlarda yoğunlaşmış kirler temizleniyor. Eksik kaldırım taşlarını yenileyen kent estetiği ekipleri, bozulan alt ve üst geçit merdiven basamaklarını da eski sağlam haline getiriyor.
     Şu ana kadar Havaalanı Yolu, Ayaş yolu, İstanbul Yolu, Eskişehir Yolu, Doğukent Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı ve Atatürk Bulvarı temizlendi.
    
     -Yaşlılara, çekilişle Akçay Tesislerinde yaz tatili-
    
     Ayrıca, Yaşlılar Haftası nedeniyle Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ile birlikte düzenlenen eğlence programında, yaşlılar gönüllerince eğlendi.
     Kocatepe Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet merkezi üyesi yüzlerce yaşlının katıldığı eğlence programında, Belediyenin Seğmen Ekibinin Ankara Oyunlarıyla yaşlıları neşelendirdi. Şiirlerin okunduğu programda, saz heyeti de sahne aldı. Yapılan hediye çekilişinde 25 üye çeşitli mutfak eşyası kazanırken, 20si çift kişilik, 10u tek kişilik olmak üzere 30 yaşlı üye de bu yıl yaz aylarında Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Akçay Tesislerinde tatil yapma hakkı kazandı.
    
     -Çanakkale Savaşları ve Savaş Fotoğrafları sergileri
    
     Büyükşehir Belediyesi düzenlediği Çanakkale Savaşları Fotoğraf Sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisinde Başkentlilerin ziyaretine açıldı.
     Çanakkalede cephede yaşanan atmosferi betimleyen 110 fotoğrafın yer aldığı sergi, 26 Mart Salı gününe kadar açık kalacak.
     Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve 80 fotoğraftan oluşan Savaş Fotoğrafları Sergisi de Kızılay bölgesindeki Güvenpark Sanat Galerisinde 27 Mart Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Büyükşehirden Ankarada bahar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER