Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı.
     Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda ilk olarak meclise başkanlık eden Mehmet Savruk, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sayım Sarıkayanın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek Sarıkayanın ailesine ve meclis üyelerine başsağlığı diledi.
     Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda çeşitli nazım imar plan tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesine bağlı ilçe belediye meclislerinin almış oldukları kararlar görüşülerek kabul edildi.
     Toplu taşıma araçlarından özürlüler ve refakatçilerinin ücretsiz yararlanmaları talebi hususunda hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon Raporu da meclisin gündem maddeleri arasında yer aldı. Yapılan tetkik ve inceleme neticesinde mevcut uygulamanın devamına karar verildi.
     Mecliste ayrıca Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sayım Sarıkayanın vefatı nedeniyle boşalan meclis üyeliğine Fevzi Demirel getirilirken Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna da yine Sarıkayanın yerine Turan Türküm seçildi.
     Genel kurul toplantısında şirket sermayesini 5 milyon liradan 7 milyon liraya çıkartan Kayseri Erciyes AŞnin artırılan sermayeden dolayı Melikgazi Belediyesinin kullanmadığı rüçhan hakkının, Büyükşehir Belediyesince kullanılıp kullanılmayacağı talebi de mecliste görüşülerek kabul edildi. Macaristanın Miskolc şehri ile Kayseri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması talebi de meclisin gündem maddeleri arasında yer aldı. Bu madde de oybirliği ile kabul edildi.
     Mecliste görüşülüp karara bağlanan bir başka gündem maddesi ise mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Hacılar kapıda bulunan personel binasının, sosyal tesis olarak 10 yıllığına bedelsiz olarak Erciyes AŞye tahsis edilmesi oldu.
     Mecliste son olarak bazı cadde ve sokaklara verilecek isimler görüşülerek ilgili komisyona havale edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER