Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısı

Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısı -Mardin Belediye Başkan Ayanoğlu: Büyükşehir Yasası ile hizmet il geneline yayılacak


MARDİN (A.A) - Mardinde İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğince Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Erdoba Elgance Otelinde düzenlenen toplantıda konuşan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yasa ile sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşeceğini, Türkiyede yerel yönetim sisteminde kanun değişikliği ile önemli değişikler getirildiğini, yerel ve bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesinde yeni bir anlayışın hakim olmaya başladığını söyledi.
     Mardinin de aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve ülke genelinde büyükşehir sayısının 29a yükseldiğini belirten Ayanoğlu, Büyükşehir Yasası ile hizmet il geneline yayılacak. Katılımcı, müzakereci ve istişareye doğal bir modeli de beraberinde getirmektedir. Kaynakların yerinde ve etkin kullanılması ile sürdürülebilir kalkınmanın da bu yasa ile önü açılmaktadır diye konuştu.
     Büyük projelerin il genelinde uygulanabilmesinin yolunun da açılacağını kaydeden Ayanoğlu, yasa ile belediyelere aktarılacak vergi gelirleri payları da arttırılacağından hizmet yapmanın da önünün açılacağını aktardı.
     Yasanın, şehir ve ilçelerin cazibesini daha çok arttıracağını vurgulayan Ayanoğlu, şöyle dedi:
     Uygun bir personel politikası ile daha verimli ve daha etkin çalışmaların yapılacağı açıktır. Yerel bazda kalkınma süreci daha çok hızlanacaktır. Her şeyden önemlisi vatandaş hizmet talebini seçilmiş belediye başkanından ve belediye meclis üyesinden isteyecektir. Daha önce validen istenen yol ve su hizmeti şimdi seçilmişlerden talep edilecektir. Hizmeti yapamayanlardan vatandaşın seçimlerde hesap sorması da mümkün olacaktır. Gerçek demokrasi bu yasa ile kendisi daha çok belli edecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Büyükşehir Yasası bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER