Büyükşehir Yasası

Büyükşehir Yasası -AK Parti Antalya Milletvekili Çavuşoğlu Büyükşehir Yasası konusunda muhtarlara bilgilendirmede bulundu


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında muhtarlara bilgilendirmede bulundu.
     Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Öğretmenevinde köy ve mahalle muhtarlarına halk arasında Büyükşehir Yasası olarak bilinen 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında bilgi verdi.
     Büyükşehir Yasasının köylere ayrılacak parayı yüzde 200 ve daha fazla artıracağını söyleyen Çavuşoğlu, Özel İdareden bu yıl Antalyadan Alanyaya ayrılan para 1 milyon 100 bin lira. Şu andaki hesaplarımıza göre Antalya Büyükşehir Belediyesinden seçimlerden sonra mahalleye dönüşecek köylerimize gelecek para ise 100 milyon lira. Ayrıca Antalyadan çok ciddi kaynaklar da gelecek dedi.
     Hizmet gitmeyen noktaların da düşünüldüğünü ve buna önlem alındığını bildiren Çavuşoğlu, hizmet gitmeyen yerlere valilik bünyesinde kurulacak koordinasyon merkezi tarafından belediyenin gitmediği yerlere hizmet götüreceğini kaydetti.
     Yasayla bazı çok küçük köyler birleşecek diyen Çavuşoğlu, Yani 30 kişiye bir muhtar olmayacak. Bu devletimizin ve bizim anlayışımıza ters diye konuştu.
     Büyükşehir Yasasının bilmeden eleştirenlere Gelin konuyu birlikte tartışalım diyen Çavuşoğlu Tartışmalar sığ ve vatandaşlar yanlış bilgilendiriliyor. Bu yasa şimdiki köylerimiz için faydalı mıdır, Alanyamız için faydalı mıdır, bunları konuşmamazı lazım. Ne kadar gelir artacak, bu gelir hizmete nasıl dönüştürülecek, bunları tartışmamız lazım dedi.
     AK Parti döneminde yapılmayanları yaptıklarını kaydeden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
     Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca yapılanların kat kat fazlasını 10 yılda yaptık. Bunu söyleyince muhalefet tarihle mi hesaplaşıyorsunuz diyor. Hayır sadece hesap yapıyoruz. Bunu yapmamız doğal. Geçmiş il geleceğin sentezini bugün yaparsınız. Ülkenin 2023 hedefleri var, hatta şimdi 2071 yılı hedefleri var. Şimdi bu hedefler boş hedefler olmamalı ve değildir.
     Büyükşehir Yasasındaki Alanya için en önemli değişikliğin imarda yaşanacağını ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Sadece bir değişiklik var, o da doğaldır. Bugün beldeler arasındaki imar farkını görüyorsunuz. 16 beldenin hepsinde değişik imar görüyorsunuz. Hatta beldeleri birbirine bağlayan yollarda bile farklılık var. İmar bütünlüğü yok. Turizm yerinde devasa konutların birden yükseldiğini görüyoruz. Çarpık yapışmayı görüyoruz ve maalesef Alanyanın da heba edildiğini düşünüyorum. Şimdi ne olacak peki, köyler de dahil artık bir imar bütünlüğü olacak. Bu Antalya için de geçerli. Antalya marka oldu diyoruz. Gelen turist bakımından doğru. Ama Antalya kentleşme bakımından, yaşam kalitesi bakımından maalesef hala marka olmuş değil.
     Merkez Bankasında Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar para olduğunu, 120 milyar dolar olduğunu belirten Çavuşoğlu, Türkiyenin IMFye olan borcunun da 1 miyar doların altına düştüğünü dile getirdi.
     Çavuşoğlu, Mayıs ayında bunu temizleyeceğiz. IMFye borcumuz olmayacağı gibi önümüzdeki dönemde 5 milyar dolar kredi vereceğiz. Bu krediyi vereceğiz ki Yunanistan gibi, Afrika ülkeleri gibi krizle boğuşan ülkeler bu kredilerden faydalansın ve bize geri dönsün. Ödeyebilirlerse tabi. Bugün Yunanistanın borçlarını AB ödüyor diye konuştu.
     Çavuşoğlu, daha sonra muhtarların sorularını cevapladı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER