Buz hokeyi

Buz hokeyi -Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman: -İlk kez düzenlenen Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvasını altın madalya kazanarak tamamlamak istiyoruz


KOCAELİ (A.A) - Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Türkiyede ilk kez yarın Kocaelide düzenlenecek olan Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvasını altın madalya kazanarak tamamlamak istediklerini söyledi.
     Duman, Derince ilçesindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, turnuvanın Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonunca ilk kez düzenleneceğini, organizasyonun Türkiyede yapılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.
     Turnuvanın Kocaelide yapılmasına Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de katkı sağladığını ifade eden Duman, 15 yaş altı milli takımın turnuva için 4 ay kampa girdiğini dile getirdi.
     Duman, milli takımın turnuvada iyi bir derece elde edeceğini umut ettiğini kaydederek, İlk kez düzenlenen Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvasını altın madalya kazanarak tamamlamak istiyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bu organizasyon için emek harcadı. Kocaeliyi herkes bir sanayi kenti olarak tanıyor. Kocaeli, her spor dalındaki milli takımlara sporcu sağlıyor. Kocaeliyi bir sanayi kenti olarak değil, sporcu yuvası olarak değerlendiriyoruz diye konuştu.
    
     -Kocaeliyi buz sporlarının merkezi haline getireceğiz-
    
     Kocaelide buz hokeyi branşında başarılı sporcular yetiştiğini ifade eden Duman, Büyükşehir Belediyesinin spora verdiği desteğin sporcuların başarısında etkili olduğuna dikkati çekti.
     Duman, turnuvanın festival havasında geçeceğini belirterek, salonda müsabakaların, salon dışında da çeşitli folklor ve halk oyunları gösterilerinin yapılacağını söyledi.
     Duman, şunları kaydetti:
     Kocaeliyi buz sporlarının merkezi haline getireceğiz. Helsinkide yapılan toplantılarda Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarihinde hiç olmayan 3 büyük organizasyonunu hiçbir ülkeye vermemiştir. Biz bu şampiyonayla beraber 4 büyük organizasyon aldık. Bu organizasyonların 3 tanesi Kocaelide yapılacak. Uluslararası organizasyonların çoğunu buralarda yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın ve belediyelerimizin desteği olduğunu biliyoruz. Açılış gününde de Kocaelili vatandaşlarımız kendilerini gösterirler, milli takımımızı desteklerler ve yüksek bir seyirci topluluğuyla turnuvayı tamamlarız.
     Kocaelideki buz salonunun Avrupadaki birçok ülkede bulunmadığına dikkati çeken Duman, yurt dışındaki ülkelerden Erzurum ve Kocaelide kamp yapmak için müracaatlarda bulunulduğunu söyledi.
     4 yıl içinde buz hokeyi, buz salon sporlarında ilk ikiye girecek diyen Duman, buz hokeyinin seyirciler tarafından da ilgiyle izlendiğini kaydetti.
     Duman toplantının ardından 15 yaş altı milli takım sporcularıyla fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER