Çadır kentteki gerginlik

Çadır kentteki gerginlik -Koordinatör Vali Dalmaz: -Hizmetlerdeki bir eksikliğin ifade tarzı başkaldırmak, taş atmak, isyan etmek değildir


ŞANLIURFA (A.A) - Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, çadır kentteki gerginlikle ilgili, Hizmetlerdeki bir eksikliğin ifade tarzı başkaldırmak, taş atmak, isyan etmek değildir dedi.
     Vali Dalmaz, Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde Suriye Ulusal Meclisi ve çadır kent mahalle temsilcileriyle görüştü.
     Katılımcıların sıkıntılarını ve önerilerini dinleyen Vali Dalmaz, Suriyenin en ücra köşesinde bir kişinin ayağına batan dikenin acısını hissettiklerini belirtti.
     Kamplarda yaklaşık 190 bin Suriyelinin bulunduğunu, bunun yanı sıra şehir merkezlerinde de yaşayan Suriyelilerin olduğunu hatırlatan Dalmaz, Suriyede zor durumda olan kişilere de yardımlar yapıldığını aktardı.
     Kamplarda Suriyelilere yapılacak kötü davranışları kendilerine yapılmış kabul edeceğini aktaran Dalmaz, şunları kaydetti:
     Hukukunuza bir tecavüz varsa aynı zamanda bizim de hukukumuza da tecavüzdür. Dolayısıyla buradaki işlerin yürütülmesinde kanunlara hep birlikte uyacağız. Burada aynı zamanda biz, size hizmet eden sizin için koşturan çok kıymetli Suriye Ulusal Konseyinin ve yerel meclis temsilcileriyle hep birlikte diyalog içerisindeyiz. Kamplarımızda da Suriyeli misafirlerimize nasıl daha iyi hizmet edebiliriz onun yollarını aramaya çalışıyoruz. Çadır kentte yaşayan Suriyelilerin ülkelerinde yaşadıkları sıkıntıların etkisinde kaldıklarının farkındayız.
     Amaçlarının kamplarda kalan misafirlere en iyi hizmeti verebilmek olduğunu dile getiren Dalmaz, Suriyede reva görülen zulmün sıkıntısını en fazla Türkiyenin çektiğini ifade etti.
     Hizmetin yürütülmesinde bazı zorlukların yaşanabileceğini anımsatan Dalmaz, Sizler buranın idaresinden ve hizmetlerin yürütülmesinde idareci arkadaşlarımıza yardımcı olacaksınız. Yaşantınız, ailelerinizin sıkıntıları bizim sorumluluğumuzdadır. Sizin güvenliğiniz, eğitiminiz, sağlığınız bizim için çok önemlidir diye konuştu.
     Çadır kentte yaşanabilecek olayların büyümeden çözülmesi gerektiğini vurgulayan Vali Dalmaz, sıkıntıların kendilerine bildirilmesini istedi.
     Güvenlik görevlilerini taşlayarak sorunların çözülemeyeceği aktaran Dalmaz şöyle devam etti:
     Buradaki arkadaşlarımızın isteyerek zor kullandıklarını düşünmüyorum. Provokasyonlar her tarafa yayılınca bunu ne siz ne de polis önleyebilir. Biz en küçük bir kıvılcım olduğunda polisiye tedbirler alınmadan burada olacağız. Bir kere şu yanlışı hiç yapmayalım. Hizmetlerdeki bir eksikliğin ifade tarzı baş kaldırmak taş atmak isyan etmek değildir. Ama özelikle burada bizim misafirlerimize bizden farklı davranacak zihniyeti kesinlikle affedemem. Ben nasıl size hitap ederken bacım, kardeşim, ağabeyim, yavrum şeklinde davranıyorsam buradaki arkadaşlarımızda aynı şekilde davranmak zorunda. Yanlış yapanın bizim yanımızda yeri yoktur. Ama bu böyleyken sizin de aranızda yanlış yapan varsa, aranızda barındırmayın, saklamayın getirin bize kötülük yapıyor diyin.
    
     -Rakka Belediye Başkanı Abu İsmail-
    
     Rakka Belediye Başkanı Abu İsmail de çadırda hayatını kaybeden Suriyeli çocuğun kaderini yaşadığını belirterek, Bir elektrik problemi yaşandı ve çocuğun ömrü bu kadarmış. Ürdün ve Irakta insanlar kamplarda çok sıkıntı yaşıyorlar. Sizden isteğim bu Allahın kaderidir buna sabır göstermenizdir. Biz Müslümanız yanlışa yanlışla cevap veremeyiz ifadelerini kullandı.
     Suriye Ulusal Meclis Temsilcisi Muhammed Samini ise kampta 2 gün önce istenmeyen olaylar yaşandığını bu nedenle Vali ve Kaymakam ile görüştüklerini belirterek, kampta verilen hizmetlerin çok iyi olduğunu yerinde gördüklerini ifade etti.
     Bir çadırda çıkan yangını bahane eden bir kitlenin bir infiale yol açtığını aktaran Samini, bazı Suriyelilerin olay çıkarması nedeniyle ülkelerine döndüğünü söyledi.
     Kaymakam Eyüp Fırat ise Suriye Ulusal Meclis temsilcilerine bazı basın organlarında çıkan 600 Suriyelinin sınır dışı edildiği haberlerinin doğru olmadığını aktardığını ifade etti. Olaylara yaklaşık 200 kişinin karıştığını ve bu kişilerin de kampta kalan diğer kişiler tarafından tepki gördüklerini söyledi.
     Fırat, olaylara karışan 130 Suriyelinin kamp yönetimine başvurarak ülkelerine gitmek istediklerini belirtmeleri üzerine bu kişilere beyanları doğrultusunda Tel Abyada kadar eşlik ettiklerini vurguladı.
     Önceki gün, Süleyman Şah Konaklama Tesisinde çıkan yangını bahane ederek güvenlik güçlerine taş atan ve çevreye zarar veren grup, müdahalenin ardından dağıltılmıştı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Eşber Ayaydın / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Çadır kentteki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER