Çadır okulda ders zili çaldı

Çadır okulda ders zili çaldı


ANKARA (A.A) - Mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için Polatlının Sarıoba köyünde kurulan çadır okul eğitim öğretime başladı.
     Mevsimlik Tarım işçileri Projesi (METİP) kapsamında 2010 yılında ders vermeye başlayan çadır okulda bu dönem 57 öğrenciye eğitim verilecek.
     Polatlı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, yaptığı açıklamada, Polatlı Kaymakamlığının tüm ihtiyaçlarını karşıladığı çadır okulun eksiklerinin tamamlandığını, 17 Eylül itibariyle 57 öğrencinin ders başı yaptığını ve okulda birinci 4 yıllık öğrencilerin eğitim gördüğünü söyledi.
     Doğan, şöyle konuştu:
     Geçtiğimiz eğitim yıllarında olduğu gibi 2012-2013 eğitim öğretim yılında da Sarıoba yerleşkesinde, geçici, gezici mevsimlik tarım işçi çocukları öğrencilerimiz için içinde bulunduğumuz çadır okullarımızı hazırladık. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Öğretmen görevlendirmesi yaptık. Bütün Türkiyede olduğu gibi burada da bütün öğrencilerimiz ders başı yaptı. 57 öğrencimiz ders başı yaptı. Havaların soğuması ve arazideki işlerin bitimiyle beraber aileler bir başka yere taşındıklarında öğrencilerini alıp götürecekler. Hal böyle olunca da burada öğrencinin azalması ile birlikte muhtemelen Kurban Bayramı ile bu yerleşke boşalacağından çadırları sökeceğiz.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çadır okulda ders zili çaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER