ÇAGİADtan üniversite öğrencilerine 301 bin 500

ÇAGİADtan üniversite öğrencilerine 301 bin 500 liralık destek -ÇOMÜlü 201 öğrenciye aylık 150 lira olmak üzere 10 ay boyunca verilecek burs için protokol imzalandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerine 301 bin 500 liralık karşılıksız burs verecek.
     ÇOMÜ ile ÇAGİAD arasında 201 öğrenciye aylık 150 lira olmak üzere 10 ay boyunca verilecek burs için protokol imzalandı.
     ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen, törende, ÇOMÜnün, Çanakkalenin göz bebeği olduğunu söyledi. Üniversitenin öneminin Türkiyede ve dünyada her geçen gün arttığının farkında olduklarını ifade eden Sezen, şöyle konuştu:
     Üniversitemizin kalkınmasına, tercih edilir olmasına katkıda bulunmak için ÇOMÜ öğrencilerine burs vermek istedik. 300 bin liralık başlangıç rakamımız, bu eğitim seferberliğine katılmak isteyen arkadaşlarımızla devam edecek. Yapabildiğimiz oranda burs katkısı yapacağız. ÇAGİAD olarak bu hem üyelerimize hem de Çanakkale kamuoyuna model olsun diye öngördük. Buradan Çanakkaledeki diğer STKlara, iş adamlarına seslenmeyi de bir görev biliyorum. Üniversitemizin daha ileri seviyelere götürülmesi adına bunun bir model olmasını umuyorum.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de ÇAGİADa destekleri için teşekkür ederek, Üniversite, Çanakkalenin maddi manevi en önemli kaynaklarından biri ve en önemli parçası da öğrenciler. Üniversitenin asıl sahibi Çanakkaledir. Çanakkalede üniversiteye ve öğrencilerine en çok sahip çıkan kurum olarak bu yıl ÇAGİAD başı çekti diye konuştu.
     Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV) Başkanı Öğr. Gör. Abdullah Berçin ile ÇAGİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Burak Akay / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber ÇAGİADtan üniversite öğrencilerine 301 bin 500 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER