ÇAGİAD üyelerinin Güney Afrika Cumhuriyeti gezisi

ÇAGİAD üyelerinin Güney Afrika Cumhuriyeti gezisi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ÇASİAD) üyeleri, Güney Afrika Cumhuriyeti gezisinden döndü.
     Dernek başkanı Hikmet Sezen, yaptığı açıklamada, Güney Afrika Cumhuriyetinin tüm Afrikanın ekonomik, sosyal ve kültürel merkezi durumunda olduğunu belirtti.
     Cape Town ve Johannesburg kentlerinin müthiş bir ticari potansiyeli barındırdığına işaret eden Sezen, Özellikle Johannesburg dünyanın birçok ülkesinin şirketlerini görmek mümkün. Yüzyıllar boyu koyu bir ırkçılık ve sömürü faaliyetine sahip olan ülke, 1994den sonra siyahların iktidarı ele geçirmesiyle, geçmişin bütün acı ve nefretini silerek, hızla demokrasiye geçmenin kanallarını açmaya başlamış. Bugün siyahlarla beyazlar birlikte, yeni bir geleceğin ilmiğini yan yana beraberce örüyor dedi.
     Türklerin, Güney Afrika Cumhuriyetine en son gidenler arasında bulunduğunu dile getiren Sezen, şunları söyledi:
     Ülkede ve tüm kıtada açılan Türk okulları, Türklerle Güney Afrika halkı ve devlet bürokrasisi arasında olumlu bir köprü kurulmasına aracılık etmişler. Ülkeye giden Türk girişimcilerine her konuda fedakarca destek olmuş ve yol göstermişler. Bugün yalnızca Güney Afrika Cumhuriyeti değil, tüm Afrika kıtası, başta Çinliler olmak üzere çeşitli ülke girişimcilerinin çekim merkezi olmuş durumda. Türkler, yaklaşık 44 Afrika ülkesinin 32 tanesinde eğitim ve ticari faaliyet gösteriyor. Afrika ile Türkiye arasında bir gönül bağı oluşturuyorlar. Afrika ülkelerinin yerel ve genel yöneticilerini Türkiyeye getiriyor ve ülkemizin tanıtımını sağlıyorlar. Sonuç olarak, dünyanın bu uzak bölgelerinde yepyeni bir gelişmenin kapıları aralanıyor. ÇAGİAD, bu yeni gelişmelere duyarlılığını ortaya koyuyor.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇAGİAD üyelerinin Güney Afrika Cumhuriyeti gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER