Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: -2013ün ilk ayından itibaren intibak çalışmalarının sonuçları tamamlanır. Emekliler bu haklarını alacaklardır. Bu hak yaklaşık; en yüksek 322 lira, en düşük de 20 lira çerçevesi


KONYA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 2013ün ilk ayından itibaren intibak çalışmalarının sonuçları tamamlanır. Emekliler bu haklarını alacaklardır. Bu hak yaklaşık; en yüksek 322, en düşük de 20 lira çerçevesinde dedi.
     Etyemez, bir otelde düzenlenen, Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu sempozyumda yaptığı konuşmada, hükümet olarak bütün dünyanın gıptayla izlediği kalkınma ve gelişmeye imza attıklarını söyledi.
     Çalışma ve sosyal güvenlik alanında önemli reformları hayata geçirdiklerini ifade eden Etyemez, gündemlerinde alt işverenlik ve taşeronluk sorununun olduğunu belirtti.
     Sosyal diyalog çerçevesinde ilgili taraflarla birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını ve sorunları tek tek çözdüklerini anlatan Etyemez, Yaptığımız bütün çalışmalarda taraftarla masaya oturuyoruz. Metnin kaleme alınmasını dahi, başlangıcında bütün tarafları masaya çağırarak oluşturuyoruz. Bütün paydaşların masada olduğu bir süreç yaşatıyoruz. Daha kalıcı çözümler üretiyoruz diye konuştu.
     Etyemez, 2012de asgari ücretin uzlaşmayla belirlenmiş olmasının bunun en titiz göstergesi olduğunu, uzlaşmayla asgari ücrette son yılların en iyi rakamının ortaya çıktığını bildirdi.
    
     -Emekliye en fazla 322, en az 20 lira-
    
     Emeklilerin refah düzeyini daha da yükseltmek için intibak düzenlemesini yaptıklarını vurgulayan Etyemez, şunları kaydetti:
     2013ün ilk ayından itibaren intibak çalışmalarının sonuçları tamamlanır. Emekliler bu haklarını alacaklardır. Bu hak yaklaşık; en yüksek 322, en düşük de 20 lira çerçevesinde. Herkesin durumuna göre iyileştirme yapılmış olacak. En önemli reformlardan birisi sosyal güvenlik reformu. 2002den önce sosyal güvenlik sistemimiz adeta tıkanma noktasına gelmişti. Sorunları çözen değil, sorun olan bir yapıdaydı. Reformlarımız sürdürülebilir olma hedefine hızla ilerlemekte.
     Sempozyuma, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, SGK İl Müdürü Cem Dinç ve çok sayıda ilgili katıldı.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER