Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfada -Bakan Çelik: (13 ilin büyükşehir statüsüne alınması) Önümüzdeki hafta Şanlıurfa artık büyükşehirler arasında 29 büyükşehirden birisi olacak


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 13 ilin büyükşehir statüsüne alınmasıyla ilgili, Önümüzdeki hafta Şanlıurfa artık büyükşehirler arasında, 29 büyükşehirden birisi olacak dedi.
     Bakan Çelik, kentteki temasları kapsamında Belediye Kültür Merkezinde vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Çelik, vatandaşlara birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme çağrısında bulundu.
     Fırsat buldukça kente gelmeye çalıştığını ve sorunların çözümü için çaba harcadığını anlatan Faruk Çelik, şunları kaydetti:
     Buraya geldiğimizde 400 proje sözü verdik. İlk sayfada Şanlıurfa büyükşehir olacak dedik çok şükür komisyondan geçti. Önümüzdeki hafta Şanlıurfa artık büyükşehirler arasında, 29 büyükşehirden birisi olacak. Büyükşehir olunca olabilecek en önemli iki özelliği söyleyeyim. Birincisi daha çok kaynak ve imkan gelecek. İkincisi daha planlı ve programlı Şanlıurfa olacak. Çalışmalar bir yerden planlanıp, programlanacak. Ne lazımsa gerçekten ortak akıl çerçevesinde dizayn edilecek. Yani Şanlıurfa kazanacak, bunları önümüzdeki dönem birlikte göreceğiz.
     Şanlıurfada zaman zaman büyükşehir sınırları konusunda tartışmaların yaşadığını da anımsatarak, kentin faydasına olan çalışmalarda ittifak edilmesi gerektiğini ifade eden Faruk Çelik, Gereksiz tartışmaları yıllarca yapmışınız, bırakın sorunları çözelim dedi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, daha sonra Şanlıurfasporlu futbolcular ve polis memurlarıyla da bayramlaştı.
     Törene Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdülkadir Emin Önen, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Halil Özcan, Seyit Eyyüpoğlu, Abdülkerim Gök ile bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Bakan Çelik, törenin ardından Suruça gitti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER