Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfada -Bakan Çelik: Sağlık harcamaları bütçemizin 7de 1ini oluşturuyor -Türkiyenin gidişatını doğu, batı, kuzey ve güneyde beğenmeyen hiçbir devlet yok -Kentlerin güze


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sağlık harcamalarının bütçenin 7de 1ini oluşturduğunu söyledi.
     Bakan Çelik, Şanlıurfa temasları kapsamında özel bir hastanenin açılış törenine katılıp, bir konuşma yaptı. Hükümetin, sağlık alanında önemli reformlar yaptığını, kamu ve özel sağlık kuruluşlarının birleştirildiğini hatırlatan Bakan Çelik, vatandaşların gerek sosyal güvenlik hizmetlerinden gerekse de sağlık hizmetlerinde memnuniyetinin yüzde 75i aştığını ifade etti.
     Vatandaşın sağlık hizmetlerinden memnuniyetini yüzde 100e ulaştırmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Çelik, özel hastanelerle ilgili çok önemli anlaşmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Bu anlaşmaların özel sağlık kuruluşlarından yararlanmak isteyen vatandaşa bazı avantaj ve imkanlar sağladığına işaret eden Çelik, şunları kaydetti:
     Vatandaşımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşması konusunda ciddi imkan sağlanmaktadır. 2002 yılında vatandaşımız hastaneye 2 kez gidebiliyorken bugün 8 kez gitme imkanına kavuşmuştur. Büyük değişim ve dönüşüm gerçekleşiyor. 10 milyar lira sağlığa ve ilaca Türkiye harcarken, bugün 50 milyar harcayan bir ülke noktasına geldik. Sağlık harcamaları bütçemizin 7de 1ini oluşturuyor. Bunlar milletimiz için yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Çünkü biz siyasi misyon olarak vatandaşın memnuniyetini ve hizmetini esas alan ve merkeze alan bir siyaset anlayışını 10 yıldır başarıyla sürdürüyoruz.
    
     -Dünya, Türkiyeye imreniyor
    
     Konuşmasında bölgedeki işsizliğe de değinen Bakan Çelik, Şanlıurfada işsizliğin bulunmadığını ifade ederek, Bir sürü imkanlarımız var bu bölgede. İşsiz kim varsa gelsin İŞKURa müracaat etsin, onu işle evlendirmek bizim görevimiz. Şanlıurfada işsizliğini çözeceğiz dedik, çözmüş durumdayız. İnşallah 6. Teşvik Bölgesinde olmamızın avantajını da kullanarak, Şanlıurfanın refah düzeyini yükseltmeye devam edeceğiz diye konuştu.
     Bakan Faruk Çelik, dünyanın birçok ülkesinin Türkiyeye imrenerek baktığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Türkiyenin gidişatını doğu, batı, kuzey ve güneyde beğenmeyen hiçbir devlet yok. Avrupalılar diyorlar ki, Türkiye çok iyi, Asyalılar diyor, Keşke Türkiye gibi olabilsek, Ortadoğudaki gelişmeleri görüyorsunuz, Türkiyeye imreniyorlar. Arkadaşlar, bizim derdimiz, problemimiz yok. Biz kardeşiz, insan ve Müslüman olduğumuz için kardeşiz. Allah için bu birlik ve beraberliğin bölgeye yayılması konusunda üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bu ülke bu kadar güzel bir noktaya gelmişken, haksa hak, hukuksa hukuk, kardeşlikse kardeşlik, Kürtsen Kürt, Arapsan Arap, Türksen Türk, herkese kucağını açmış bir noktadayken ve refah düzeyini yükseltmeye çalışırken bir kardeş kavgası ve huzursuzluk ortamını bertaraf etmek hepimizin görevi. Onun için ben inanıyorum ki, Şanlıurfadaki birlik ve bütünlüğümüz bölgeye örnek olacak noktaya taşınacaktır. Huzur içerisinde Allahın verdiği nimetlerden istifade etmeye devam edeceğiz.
     Bakan Çelik, daha sonra Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdülkerim Gök, Kasım Gülpınar, Yahya Akman ve Mehmet Akyürek ile hastanenin açılış kurdelesini kesti. Faruk Çelik, hastanede doğum yapan iki kadını ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti, bebeklere çeyrek altın taktı.
    
     -Geri dönüşümde kararlıyız
    
     Bakan Çelik, daha sonra kent merkezindeki 11 Nisan Meydanı Projesinin temel atma törenine geçti.
     Kent merkezindeki 11 Nisan Stadyumunun yıkılıp yerine inşa edilecek meydan projesiyle ilgili yetkililerden bilgi alan Çelik, daha sonra yaptığı konuşmada, şehirlerin dokusuna uygun yapılaşmayı inşa etmekte kararlı olduklarını dile getirdi.
     Bakan Çelik, şunları kaydetti:
     Büyükşehirlerin avantajın kullanılabilmesi için kentlerin güzelleşmesi, iyileşmesi ve şehirlerin yıkılarak güzelleşebileceği konusunda kararlılığımız var. Yıllarca yöneticiler, vatandaşların önünde koşamadılar. Vatandaş, kendi başını sokabileceği mekanları oluşturdu. Sonunda karşısına çarpık kentleşmeyle içinde yaşanmaz, yürünmez, aracını park edemez kentlerle karşı karşıya kaldı. Bu bütün metropol şehirlerimiz için geçerli bir durumdur. Bundan kurtulmanın yolu günün koşullarına uygun şekilde kent kimliğine uygun planlamanın yapılmasıdır. Gerçekten yaşanabilir, şehirlere dönüştürülmesi konusunda adımların atılmasıdır. İşte bu projemiz, böyle bir çalışma içindir.
     Atatürk Bulvarındaki mevcut stadyumun yerine 42 dönüm arazide hayata geçirilecek proje tamamlandığında 5 bin kişinin sportif faaliyete bulunacağı bir kompleksin kurulması planlanıyor.
     Konuşmanın ardından proje kapsamında stadın duvarlarına ilk kepçe vuruldu.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER