Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfada -Bakan Çelik: Polis ekipleri, milletin huzuru ve mutluluğu için kendi canını göz kırpmadan veren kişilerdir, o nedenle 75 milyon kişi onlara minnettardır (Fotoğraflı-Görün


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Polis ekipleri, milletin huzuru ve mutluluğu için kendi canını göz kırpmadan veren kişilerdir, o nedenle 75 milyon kişi onlara minnettardır dedi.
     Bakan Çelik, kentteki temasları kapsamında bir süre önce asfaltlanan Çamlıdere, Battal ve Beşikdüzü köy yollarının açılışına katıldı. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra Bakımlı köyüne geçerek, vatandaşın sorunlarını dinledi.
     Köye gelişinde davul zurnayla karşılanan Faruk Çelik, köylülerin içme suyu problemi ve inşaatı devam eden camideki eksikliklerin giderilmesi için yetkililere çalışma yapılması talimatını verdi.
    
     -KGYS ve Asayiş Ekipler Amirliği açılışı
    
     Bakan Çelik, köyden ayrıldıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne giderek, Kent Güvenlik ve Yönetim Sisteminin (KGYS) açılışını yaptı. KGYSnin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve bu sistemin güvenli bir şehir olarak bilinen Şanlıurfayı daha da güvenli hale getireceğini aktaran Çelike, sistemin işleyişiyle ilgili bilgi verildi.
     Daha sonra Sancaktar Mahallesindeki Asayiş Ekipler Amirliği binasının açılışı için düzenlenen törene katılan Faruk Çelik, yaptığı konuşmada, Polis ekipleri, milletin huzuru ve mutluluğu için kendi canını göz kırpmadan veren kişilerdir, o nedenle 75 milyon kişi onlara minnettardır dedi.
     Kamu adına görev yapan polislerin gösterdiği başarının takdire şayan olduğunu aktaran Çelik, şunları kaydetti:
     Bazen gazete ve televizyondaki görüntüler, özellikle biber gazıyla ilgili yapılan değerlendirmelerle ilgili yansımalarla olay anlarının çok farklı olduğunu hepimizin dikkate alması gerekiyor. Olayın yansıtılışı başka bir ortamda ama olayın cereyan ettiği yer farklı bir ortamda. Güvenlik güçlerimiz kanunlar çerçevesinde hizmet sunan veya gösteri yapan, hak arama yollarını arayan hiç kimseyle bir sorunu olmadan, güvenlik içerisinde o eylemlerini, o gösterilerini yapma konusunda destek ve katkı sağlıyor. Ama kanun tanımam, nizam tanımam, milletin huzurunu dinlemem, milleti huzursuz etmek için varım diyorsa birisi o da tabi ki yine hukuk devleti içerisinde bu huzursuz ortamın oluşmaması için kendisine verilen yetkiyi kullanacaktır. Olayları bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Keyfi, rastgele, milletin huzuru adına yapılan görevi dikkate almadan yapılacak değerlendirme, yazılacak yazıların bu anlamda hiç bir kıymeti harbiyesinin olmadığını da bilmenizi istiyorum.
     Bakan Çelik, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım projesi kapsamında motosiklet sürücülerine kask dağıttı.
    
     -Onuruna verilen yemeğe katıldı-
    
     Bakan Çelik, Rışvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından onuruna verilen akşam yemeğine de katıldı.
     Faruk Çelik, davete katılan aynı zamanda Rışvan aşireti mensubu da olan AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile uzun yıllar siyaset yaptıklarını belirterek, Fırattan çok şey öğrendiğini söyledi. Fırat ise Faruk Çelikin Şanlıurfadan milletvekili olmasının kent için büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.
     Son olarak AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Çelik, burada İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.
     Bakan Çelike, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Yahya Akman, Mahmut Kaçar, ve Abdülkerim Gök eşlik etti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER