Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Türkiyede işsizlik düşüyor, yüzde 9,8 düzeylerinde. Bunu daha da düşürmek için yoğun bir çalışma içindeyiz


ARDAHAN (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiyede işsizlik düşüyor, yüzde 9,8 düzeylerinde. Bunu daha da düşürmek için yoğun bir çalışma içindeyiz dedi.
     Ardahanda temaslarını sürdüren Çelik, Kazım Karabekir Spor Salonunda düzenlenen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ardahanın güzel bir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binasına kavuşması için çalışma yapacaklarını söyledi.
     Dünyada işsizlik oranlarının yüksek düzeyde olduğunu belirten Çelik, iki gün önce işsizlik oranının yüzde 9u aştığı Amerikaya gittiğini anımsattı.
     Avrupa Birliğinde, İspanyada, Yunanistanda işsizlik oranının yüzde 25lerde olduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
     Gençlerdeki işsizlik yüzde 50yi aşmış. Ama Türkiyede işsizlik düşüyor, yüzde 9,8 düzeylerinde. Bunu daha da düşürmek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Yoğun bir gayret içindeyiz. Nedir bu gayretlerimiz- İŞKUR bünyesinde yaptığımız çalışmaların yanında hükümet olarak teşvik politikalarını bildiğiniz gibi sizlerle, kamuoyuyla paylaştık.
     Çelik, yeni teşvik paketleriyle yıllarca ihmal edilen ve göç etmek zorunda kalan 15 ili çok avantajlı bir noktaya taşıdıklarını bildirerek, Cumhuriyet tarihi boyuncu hiçbir dönem böyle teşvik uygulanmadığını söyledi.
     Ardahanda hayvancılığın önemli olduğuna da değinen Çelik, şehirde mevsimlik olarak yapılan hayvancılığın kalıcı bir şekilde yapılması için potansiyelin faaliyete geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam edilen kişilerin normalde 6 aylık dönemde çalıştığını belirten Çelik, Altı ay çalıştıktan sonra iki yıl ara veriyorsunuz. Sonra tekrar çalışıyordunuz. Biz bir değişiklik yaptık. Bu illeri bildiğimiz için altı aydan dokuz aya çıkardık. Dolayısıyla toplum yararına çalışan kardeşlerimiz dokuz ay çalıştıktan sonra üç ay mola verecekler. Eğer çalıştıkları kurum memnunsa yine dokuz ay devam edecekler diye konuştu.
     Ardahanlıların bir dönem Ruslara karşı bölgeyi koruduğunu anımsatan Çelik, şöyle konuştu:
     Yıllarca birilerinin göz diktiği Ardahanımıza, Karsımıza karşı buradan gür bir ses çıkmıştı. Ruslar, Kars ve Ardahanı bizden istediği zaman, siz dediniz ki verilmeyecek şeyler vardır, şan gibi, şeref gibi, namus gibi, Kars gibi, Ardahan gibi. Bu anlayışta, bu inançta olan siz kardeşlerimize ne yapsak azdır.
     Bakan Çelik, İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programının açılınışı yaptıktan sonra, öğretmenevinde verilen yemek programına katıldı.
     Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoyu da ziyaret eden Çelik, daha sonra, Göle ilçesine hareket etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh - Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER