Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Beytüşşebaptaki terör saldırısı) Bir zorlu sürecin içindeyiz belli ki belirli çevreler Türkiyenin kalkınması, gelişmesi huzurundan, milletin dayanışması birliği ve bütünlüğünden rahatsız o


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Beytüşşebaptaki terör saldırısına ilişkin, Bir zorlu sürecin içindeyiz, belli ki belirli çevreler Türkiyenin kalkınması - gelişmesi, huzurundan, milletin dayanışması, birliği ve bütünlüğünden rahatsız oluyorlar, bunlar bunun göstergesi, bunlara karşı milletimizin müteyakkız olmasında yarar var dedi.
     Şanlıurfaya gelen Bakan Çeliki GAP Havaalanında Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve diğer yetkililer karşıladı. Çelik, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Viranşehirde dün meydana gelen saldırıda yaralanan polis memurlarını tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
     Beraberindekilerle Balıklıgöl Devlet Hastanesine geçen Bakan Çelik, burada polis memuru Mahmut Kayahanın (31) sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Daha sonra Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Çelik, polis memuru İsmail Delihacıoğlunu da ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Faruk Çelik, Vatanımızın, milletimizin huzuru için namusu için görev başında olan güvenlik güçlerimiz, maalesef dün Viranşehir çıkışında bir saldırıyla karşı karşıya kaldılar dedi.
    
     -Yaralıların sağlık durumu
    
     Yaralı güvenlik görevlilerin ailelerine ve Türk milletine geçmiş olsun dileklerini ileten Çelik, olayı duyar duymaz Şanlıurfaya geldiklerini, Vali Güvenç ve milletvekilleriyle öncelikle hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret ettiklerini söyledi.
     Bu kapsamda ilk olarak Balıklıgöl Devlet Hastanesine gittiklerini aktaran Çelik, şöyle devam etti:
     Burada yatmakta olan Mahmut kardeşimizi ziyaret ettik. Kardeşimiz başarılı bir ameliyat geçirdi. Bu ameliyatın başarılı olması ümitlerimizi daha da artırdı. Umarım önümüzdeki süreç özellikle doktorların 72 saat diye ifade ettikleri süreci başarıyla atlatır temennisinde bulunuyoruz. Diğer hastanemizde de diğer yaralı polisimiz İsmail kardeşimiz yatmaktadır. İsmail de başarılı operasyon geçirdi, sağlığıyla ilgili bir endişe söz konusu değil. Doktorlarımızın ifade ettiklerine göre durumu Mahmuta göre daha iyi, kısa süre içerisinde hastaneden taburcu olmasını temenni ediyoruz. Yine güvenlik güçlerimizden Uzman Çavuş Mustafa (Aydoğan) kardeşimiz ise ayakta tedavi görerek hastaneden ayrılmış bulunuyor. Kendisiyle telefonda görüştüm. Durumu gayet iyi.
     Tüm güvenlik güçlerimizin ellerine sağlık diyorum, vatan hainleri maalesef milletin huzurunu bozma adına bu menfur eylemleri gerçekleştiriyorlar ama güvenlik güçlerimiz de millet adına milletin huzuru adına üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bütün kardeşlerime tekrar geçmiş olsun diliyorum. Şanlıurfa halkına da olay karşısındaki duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Devletimizin yanında, güvenlik güçlerimizin yanında duruşları her türlü takdirin üzerindedir.
     Saldırıyla ilgili gelişmelerin çok yönlü incelendiğini belirten Bakan Çelik, aldıkları ilk bilgiye göre, Manisada bazı değerlendirme ve keşifler yaptıktan sonra Adanaya giden teröristlerin oradan Şanlıurfa ve Viranşehir ilçesine geldiği ardından Ceylanpınara gitmek istediklerini kaydetti.
     Faruk Çelik, Güvenlik güçlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Belki de daha çaplı hepimizi daha fazla üzecek olaya fırsat vermeden kıskıvrak bir şekilde orada yakalamışlar diye konuştu.
     Bakan Faruk Çelik, teröristlerin nereyle, kiminle ne şekilde bağlantıları olduğunun da ayrıntılı biçimde değerlendirildiğini ifade etti.
    
     -Beytüşşebap saldırısı
    
     Gazetecilerin Beytüşşebaptaki terör saldırısıyla ilgili sorularını da cevaplandıran Bakan Çelik, şunları kaydetti:
     Bir zorlu sürecin içindeyiz, belli ki belirli çevreler Türkiyenin kalkınması, gelişmesi, huzurundan, milletin dayanışması, birliği ve bütünlüğünden rahatsız oluyorlar. Bunlar bunun göstergesi, bunlara karşı milletimizin müteyakkız olmasında yarar var.
     Çelik, daha sonra hastaneden ayrılarak beraberindekilerle Siverek ilçesine gitti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER