Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -(İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası) Bundan sonra ölümlerin, yaralanmaların, meslek hastalıkların çok minimize olduğu bir sürece girmiş bulunuyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına ilişkin Bundan sonra ölümlerin, yaralanmaların, meslek hastalıkların çok minimize olduğu bir sürece girmiş bulunuyoruz dedi.
     Çelik, çeşitli toplantılara katıldığı Bursadan karayolu ile Eskişehire gelerek buradan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yapacağı Ankara yolculuğu öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin 22 Haziranda Eskişehir Oto Tamirciler Sitesindeki bir imalathanede yaşanan patlamada 4 kişinin öldüğü ve iş yeri sahiplerinin tutuksuz yargılandığını hatırlatması üzerine Çelik, iş sağlığı güvenliğinin çalışma hayatı açısından son derece önemli bir konu olduğu söyledi.
     Eskişehirde bu konuyla ilgili toplantılar yaptıklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     Şu an olayın nasıl cereyan ettiğini bilmiyorum ama müfettişlerim gerekli incelemeleri yaptılar, konu yargıya intikal etmiş. Yargının aldığı karara saygı duymak durumundayız. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme iş sağlığı güvenliği ve çalışma ortamı güvenliği açısından son derece önemli ayrıntılar içeriyor. İnanıyorum ki; bundan sonra ölümlerin, yaralanmaların, meslek hastalıkların çok minimize olduğu bir sürece girmiş bulunuyoruz. Artık çok farklı bir mantalite geldi. Risk değerlendirmesi olacak. Bir iş yerinde kaza ihtimali varsa onu oradan kaldırıp ondan sonra çalışma düzenine geçilebilecek. Risk kalkmadan çalışma ihtimali olmayacak.
     Çelik, daha sonra YHT ile Ankaraya gitti.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER