Cam üfleme sanatını yaygınlaştırmak istiyor

Cam üfleme sanatını yaygınlaştırmak istiyor -Cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş: İnşallah yakın zamanda bizlere şans tanınarak eğitmen belgesi verilir ve öğrenci yetiştiririz. Böylece bizden sonraki arkadaşlar bu işi okullara


MUĞLA (A.A) - Cam üfleme sanatçısı Harun Yüksel Gümüş, İnşallah yakın zamanda bizlere şans tanınarak eğitmen belgesi verilir ve öğrenci yetiştiririz. Böylece bizden sonraki arkadaşlar bu işi okullara yayacaklar dedi.
     Özel Ümit Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ilçeye gelen cam üfleme sanatçısı Harun yüksel Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini orta okul sırasında bıraktığını bildirdi.
     Cam üfleme sanatını 33 yıldan bu yana sürdürdüğünü anlatan Gümüş, son 8-9 yıldan bu yana da ülke genelinde bazı konuları daha iyi anlamaları için düzenlenen etkinliklerde öğrencilerle bir araya geldiğini ifade etti.
     Avrupada cam sanatının okullarda anlatıldığını gördükten sonra Türkiyede bu açığı fark ettiğini, birçok okulda düzenlenen özel günlerde öğrencilere cam üfleme sanatını anlattığını dile getiren Gümüş, mesleğin yok olmaya yüz tuttuğunu kaydetti.
     Yapılan eğitimlerde, çalışmayı görsel olarak izletmenin öğrencinin beyninde çok yer almasını sağladığını anlatan Gümüş, şunları söyledi:
     Cam üfleme sanatını Türkiyede profesyonel anlamda icra eden yaklaşık 10 kişi var. Benim ve meslektaşlarımın bu konuda eğitmenlik yapabilmemiz için yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Marmara Üniversitesinin Acıbadem kampüsünde seramikle cam bölümü mevcut. Bu konuda Türkiyenin en ciddi atölyesi Anadolu Üniversitesinde bulunuyor. Benim gibi bu işi profesyonel anlamda yapanların tamamı alaylı. Elimde eğitmen belgesi olmadığı için üniversitelerde ya da halk eğitim merkezleriyle çalışamıyorum. İnşallah yakın zamanda bizlere şans tanınarak eğitmen belgesi verilir ve öğrenci yetiştiririz. Böylece bizden sonraki arkadaşlar bu işi okullara yayacaklar. Çünkü üniversitedeki arkadaşlarımız işin teorisini fevkalade biliyorlar, ama bu işte teori yetmiyor, pratik de çok önemli.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cam üfleme sanatını yaygınlaştırmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER