Cami cemaatine kene uyarısı

Cami cemaatine kene uyarısı


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri ilçedeki camileri gezerek, vatandaşları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda bilgilendirdi.
     Akdağmadeni Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Görevlisi Gülcihan Bayar, yaptığı açıklamada ilçe genelinde 35 köyde ev ev gezerek halkı bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade ederek ilçe merkezindeki bütün okullarda öğrencilere kene konusunda seminerler verdiklerini söyledi.
     Amaçlarının vatandaşın kene konusunda daha bilinçli hale gelmesi olduğunu anlatan Bayar, şunları kaydetti:
     Ülkemizin coğrafya ve iklim yapısı, KKKA hastalığın bulaşmasında birinci derecede rol oynayan kenelerin yaşaması için oldukça elverişlidir. Bu nedenle hastalık, özellikle hayvancılığın yapıldığı bölgeler, orman ve gür otlakların bulunduğu yerler başta olmak üzere ülkemizin her yerinde görülebilecek durumdadır. Hastalık, genellikle insanlara kene tutunması veya ezilmesiyle bulaşır. Virüsü taşıyan hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına temas etmekle de bulaşabilir. Hastalık hayvanlarda belirti göstermediğinden, hayvanlarınız sağlıklı görünse bile bulaştırabilir. KKKAya yakalanan kişilerin kan ve vücut sıvılarına çıplak elle dokunmayın. Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanlarına giderken açık renkli ve mümkün olduğunca kapalı giysiler giyin. Oturacağınız yere açık renkli örtü serin. Kene ısırmasına maruz kaldığınızda kesinlikle en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
     Bayar, ilçedeki bütün camilere giderek cemaate uyarıcı broşür dağıtıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Cami cemaatine kene uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER