Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası


HATAY (A.A) - Hatayda Camiler ve Din Görevlileri Haftası düzenlenen törenle kutlandı.
     Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Durmuş Debbeoğlu Camisinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, dinlerin, bireyler için zaruri bir ihtiyaç olduğu kadar toplumsal yaşamın da bir gereği ve vazgeçilmez unsuru olduğunu belirtti.
     Yeryüzünde ibadet etme ve bu ibadetleri yerine getirmek için mabet inşa etmenin ilk insan Hz. Adem ile başladığını kaydeden Sinanoğlu, camilerin Allahın rızasını kazanmak ve hayırlı işler yapmak için müminleri içinde toplayan mekanlar olduğunu ifade etti.
     Başlangıcından bu güne kadar cami ve mescitlerin İslam toplumlarında ortak sağduyunun ve dindarlık bilincinin oluşumu, insanların ruhen temizlenmeleri ve hayatlarında istikamet kazanmaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonları yerine getirdiğini vurgulayan Sinanoğlu, şöyle devam etti:
     Camilerimiz, çevresine estetik güzellik kazandıran görüntüsüyle, manevi değerler kazandıran işleviyle, şerefelerden yükselen ve insanlarımıza kendi varlık sebeplerini hatırlatan ezan sesleriyle Mescid-i Haramın birer şubeleridir. Bu yüzden, İslamın temel kaynaklarında cami ve mescitlerin imarı temel din hizmetlerinden biri olarak görülmüştür. Mabetleri inşa eden kimselerin vasıfları, Kuran-ı Kerimde Allahın mescitlerini ancak Allaha ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allahtan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır şeklinde belirtilir.
     Sinanoğlu, Camiler ve Din görevlileri Haftasının fikri bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını, hafta boyunca bütün müftülüklerin, imkanlarına göre teşkilatın ruhuna ve yapısına uygun programlar düzenleyerek bir takım sosyal aktiviteler gerçekleştireceklerini kaydetti.
     Düzenlenen programda Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan ilahilerin ardından din görevlileri adına Veysel Karani Camisi Kayyımı Mustafa Akpınarda günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.
     Törende, Kuran Kursu ve cami inşa eden Bostan Alkana, Mehmet Alkana, Kasım a, Ali Tümkayaya ve Şerife Tümkayaya yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür belgesi verildi.
     Etkinliğe Antakya Belediye Başkan Vekili Halil İbrahim Yelkaya, Antakya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz, müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER